Dünyanın en yoksul ülkesinden göz yaşartan Türkiye hamlesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganlı yardım kampanyasına anlamlı bir destek geldi. Türkiye'nin her zaman yanında olduğu dünyanın en yoksul ülkelerinden Somali, Türkiye'yi böyle bir zamanda yalnız bırakmadı. Somalili diplomat Abdulkadir Mohamed Nur, bir maaşını Türkiye için bağışladı.

Dünyanın en yoksul ülkesinden göz yaşartan Türkiye hamlesi!
Dünyanın en yoksul ülkesinden göz yaşartan Türkiye hamlesi!
GİRİŞ 01.04.2020 07:48 GÜNCELLEME 01.04.2020 09:14
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 214 kişi yaşamını yitirdi.

 

 

Ülkemizde alınan koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilecek adımlara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' diyerek bağış kampanyası başlatıldığını açıkladı.

SOMALİ UNUTMADI

 

 

Ülke çapında destek gören kampanyaya Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Dr. Abdilatif Hussein Mohamed'in sekreteri Abdulkadir Mohamed Nur da katıldı. 

 "TÜRK HALKI HER ZAMAN SOMALİ HALKININ KÖTÜ GÜN DOSTU OLDU"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Abdulkadir Mohamed Nur, "Türkiye sadece Türkiye'ye değil, Türkiye bütün mazlumlara yeter. Türk halkı her zaman Somali halkının kötü gün dostu oldu. Şimdi Türk halkının yanında olma zamanı. Bir Somalili olarak ben de bu kampanyaya katılıyor ve bir (1) aylık maaşımı bağışlıyorum" diyerek bağışta bulundu.

Somalili diplomatın fedakarlığı büyük takdir topladı.

YORUMLAR 161
  • Yakup Kolçak 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Bu ummadı muhammed i bir ve beraber eylesin her daim yanyana güçlü eylesin İNŞALLAH. Kendisini de teprik ediyorum bu onurlu duruşundan dolayı .içimizdeki omurgasizlardan daha bir insan.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaz gelcek yerden tavuk esirgenmez oda biliyor işde neler alacağını sonra artık gözümüze hiç bir şey masum ve sade gelmiyor bu hallere sokanlar düşünsün
    Cevapla
  • Yakup Kolçak 4 yıl önce Şikayet Et
    Somalı tarih boyunca TÜRKİYE cumhuriyeti nin yanında olmuştur.birakin gazi tavuğu da teprik eder insan
    Cevapla
  • Parsın 4 yıl önce Şikayet Et
    Kötülük koronadan beter! Tüm içini sarmış.
    Cevapla
  • Köroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim.
    Cevapla
  • Abdi ATABAY 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz var ya siz adamın dibisiniz
    Cevapla
  • Ekolayzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Darısı paraya para demeyen güya milli liğin önünden giden fatih terimin başına.adam o kadar izli hayır yapıyor ki dünya kadar parası olduğunu bildiğimiz terim bu zaman kadar ne afet ne deprem ne vurüs ne birlik beraberlik dediğimiz bir ortamda asamesini duymadik.çokmu gizli hayir yapiyor acabaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var