İngiltere'de kritik koronavirüs gelişmesi! Her şey tersine döndü

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde koronavirüs sebebiyle ülke genelinde uygulanmaya başlanan kısmi sokağa çıkma yasağı sonrası insanların yakınlarıyla olan ilişkilerinin yüzde 70 oranında azaldığı ve yeni Covid-19 vaka hızında düşüş gözlemlendiği belirtildi.

GİRİŞ 02.04.2020 06:52 GÜNCELLEME 02.04.2020 12:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kendisi de koronavirüse yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, daha önceden "sürü bağışıklığı yöntemiyle" salgınla mücadele edileceğini açıklamış ancak 24 Mart tarihinde karantina ilan edildiğini duyurmuştu.

 

 

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu bilim insanları, internet üzerinden bin 300 kişi üzerinde yaptığı araştırmada karantina sonrası halkın önceki günlere göre yüzde 70 oranında akraba, arkadaş ve komşularıyla olan fiziksel görüşmelerinin azaldığını ve buna paralel olarak da ülke genelindeki vaka sayısında da düşüş yaşandığını açıkladı.

Araştırmayı yürüten LSHTM görevlisi John Edmunds, "Elde ettiğimiz ilk veriler salgının yayılma hızının düştüğünü gösteriyor. Bu gelişme, hükümetin alacağı diğer kararların uygulanmasında bizi motive etmeli. Virüsün yayılma hızını daha da azaltarak Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) üzerindeki büyük yükü azaltmalıyız" diye konuştu.

 

 

Nottingham Üniversitesi profesörlerinden Keith Neal ise R0 olarak belirtilen "virüs yayılma hızı rakamı'nın 1'in altına düşürülmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Neal, "Yaklaşık 2 haftadır bazı önlemler alındı ve son bir haftadır da ülke genelinde karantina uygulanıyor. Yeni vaka sayısının tam olarak azalması için, R0'ın düşürmemiz gerekiyor. Bu rakam şu anda 0.37 ile 0.89 arasında değişiyor. Ortalama olarak 0.62 seviyesinde." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'DE COVİD 19 VAKA SAYISI 30 BİNE YAKLAŞTI

Uzun süre karantina ya da sokağa çıkma yasağı ilan etmeyen Londra hükümetinin yeni önlemlerine göre, evde karantina altında olan kişiler sadece eczane, market ya da spor yapmak için günde bir kere sokağa çıkabilme hakkına sahip.

İngiltere'de 1 Nisan 2020 itibariyle koronavirüs vakası sayısı 30 bine yaklaştı. Ülkede bugüne kadar 2.350'yi aşkın kişi Covid 19 nedeniyle hayatını kaybederken, 135 kişi enfekte olduktan sonra iyileşmeyi başardı.

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde 13 yaşında bir çocuk koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmiş, kraliyet tahtının varisi Prens Charles Covid 19'a yakalandığını duyurmuştu.

YORUMLAR 9
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz sürü bağışıklık sistemi uygulamalıydınız.. niye döndünüz.. tüm dünya rahatlardı.
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    aah ah biz uygulamadık acısı fena çıkacak. birçok arkadaşımız maaşlı değiliz biz ne yapacağız o zaman diyor. Bende onlara bu ülkede kimse iki hafta para kazanmasa bile ne aç ne açıkta kalır diyorum. kesin çözüm erken bitirirdi sorunu. bu şekilde hem süreç uzadı hem daha maliyetli olacak
    Cevapla
  • Şaban 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba kaos bekleyenlerden misin
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük çoğunluk zaten sokağa çıkmıyor. İhtiyaç halinde alışverişini yapıp evine dönüyor...
    Cevapla
  • Dilan 4 yıl önce Şikayet Et
    Burda halk keyfine düşkün olmasına rağmen kendi önlemini kendisi aliyo dışarda bi kaç kişi dışında kimse yok onlarda alışveriş yürüyüş yapmak için dışarı çıkıyolar turkiyede herkes ben herkesten daha iyi bilirim bana bisey olmaz kafası var
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    vaka sayısında düşüş degil. vaka sayısı artışında düşüş desek daha dogru olur. cunki vaka sayısı düşmüyor aksine azda olsa artıyor
    Cevapla
  • Türker akbulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede başarır daha önceki olduğu gibi yeterki sokağa çıkma 3 hafta sıkı uygulansın ama nerde bazı inatçılik yapanlar İngiliz örneğini görün hayat meselesi sokakta görünmeyen düşman varrrrr
    Cevapla
  • soze 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın kanseri England!
    Cevapla
  • ggul 4 yıl önce Şikayet Et
    sen de calis sende guclu ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti