Mısır'da karantina masrafları tartışmalara neden oldu

Mısır hükümetinin, yurt dışından getirilen vatandaşların 14 gün zorunlu karantinaya alınması ve bu sürecin masrafının vatandaşlara ait olması yönündeki kararı halkta öfkeye neden oldu.

Mısır'da karantina masrafları tartışmalara neden oldu
Mısır'da karantina masrafları tartışmalara neden oldu
GİRİŞ 02.04.2020 21:31 GÜNCELLEME 02.04.2020 21:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır'da yurt dışından getirilen vatandaşların 14 gün zorunlu karantinaya alınması kararından sonra sürecin masrafıyla ilgili tartışmalar büyüyor.

Yetkililerin, otellerde geçirilecek zorunlu karantina sürecinin masrafının vatandaş tarafından karşılanması yönündeki kararı, yurt dışından dönen Mısırlıların öfkesine neden oldu.

Otele yerleştiriyorlar

Salı gününden itibaren başlatılan uygulamayla, yurt dışından getirilen tüm Mısırlıların Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği otellere yerleştirilmeye başlandı.

Dünyada birçok ülkede hava yolları şirketlerine kısıtlamalar getirilmesinden sonra çok sayıda Mısırlı havalimanlarında mahsur kaldı ya da planlanmış dönüşleri iptal edildi.

Washington'daki Mısır Büyükelçiliği Facebook sayfasından yapılan açıklamada, dönmek isteyen Mısırlıların uçuşlarının planlanmasından önce zorunlu karantina masrafının üstleneceklerine dair taahhüt imzalamaları isteneceği belirtildi.

Tepkiler büyüyor

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Kuveyt'ten geri getirildiği iddia edilen bir grup yolcunun havalimanında eylem yaptığını ve karantinaya gitmiyoruz' şeklinde slogan attığı görüldü.

Bir başka videoda Londra'dan geri getirilen yolcuların karantina işlemlerinin tamamlanmasını sırada izdiham yaşadığını ortaya koydu.

Bazı Mısırlıların masrafları üstlenmeyi reddederken hükümet yetkilileri bu kişileri sorumluluk sahibi olmamakla suçladı.

YORUMLAR 1
  • çağdışı 3 yıl önce Şikayet Et
    mıısrın chpsi... vala şükretsinler ki ölüme sürüklemiyor diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası