Koronavirüs salgınında yeni gelişme: Rusya iyi haberi duyurup tarih verdi

Rusya’nın daha önce duyurduğu koronavirüsü aşısının bazı hayvanlarda testlerinin tamamlandığı duyurularak insanlarda Haziran ayından itibaren deneneceği açıklandı.

Koronavirüs salgınında yeni gelişme: Rusya iyi haberi duyurup tarih verdi
Koronavirüs salgınında yeni gelişme: Rusya iyi haberi duyurup tarih verdi
GİRİŞ 04.04.2020 15:15 GÜNCELLEME 04.04.2020 20:53
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

 Rusya’nın geçtiğimiz haftalarda corona virüsüne karşı geliştirdiği ilacı dünya kamuoyuna duyurmasından sonra aşının test aşamalarıyla ilgili Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi’nin Başkanı Rinat Maksyutov, Rus devlet televizyonuna çalışmanın detaylarını anlattı.

Aşının laboratuvar çalışmalarını devam ettiğini söyleyen Maksyutov bazı hayvanlarda testlerin tamamlandığını söyleyerek, “Şu ana kadar aşı fareler ve gelincikler üzerinden denendi. Primatlar üzerinde aşılama süreci devam ediyor. Laboratuvar ortamındaki çalışmaları primat testlerini tamamladıktan sonra Nisan ayı sonuna kadar tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Ardından bilimsel çalışmalara devam ettikten sonra Haziran ayında da aşının insanlar üzerinde denenmeye başlayacak” dedi.

 

Rusya’da aşı çalışmaları devam ederken ülke genelinde vaka sayılarında da hızla yükseliş görülmeye devam ediyor. Rusya Korona Virüsü ile Mücadele Merkezi tarafından yapılan yeni açıklamada 78 bölgede toplam vakanın 4 bin 731’e ulaştığı ifade edilirken ölü sayısının 43’e ulaştığı duyuruldu. Son 24 saatte toplam 52 kişi iyileşirken en çok vaka kaydı yine Moskova Bölgesi’nde görüldü.

235 çocukta corona virüs tespit edildi

Rusya'dan corona virüs salgınına ilişkin krtik bir açıklama geldi.

Rus basını, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova düzenlediği basın toplantısında, ülkede 235 çocuğun corona virüse yakalandığını, ancak hiçbirinin durumunun ciddi olmadığını duyurdu.

Popova açıklamasında “Bugüne kadar Rusya’da 235 vaka teyit edildi. Bunlardan 17’si zatürreden rahatsız. Neyse ki bunların arasında durumu ‘kritik’ olan çocuk yok, ancak 41 çocuğun akut solunum yolu viral hastalığının hafif ve orta dereceli semptomlarını geliştirdiğini kayıt altına aldık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 45
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs başladığı günden bu yanadr hergün iyi bir haber geliyor ama tüm haberlerin yalan olduğuda çok geçmeden ortaya çıkıyor yani sonuç sıfır.
    Cevapla
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virus hayvanlara tesir etmedigi soylendi. Nasil oluyorda hayvanlar uzerinde deneniyor?
    Cevapla
  • -o_o- 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna benzer haberler aylardır var gündemde . Fasa , Fiso .
    Cevapla
  • bilirkisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya vidi vidi baska birsey yok!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarin bulduklari ilac bir suruptur.....yani korona virusun ak cigerleri marazladigi zaman harekete geciyor....yani bu surup marazi sokup disari atiyor....hepsi bu kadar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi