Ban Ki-moon: Bunun salgınla mücadeleye hiç bir faydası yok

Eski Birleşmiş (BM) Sekreteri Ban Ki-moon, kroronavirüs (Covid-19) pandemisinin ortasında Çin'in suçlanmasının kimseye faydası olmadığını, virüsün küresel dayanışma ile yenilebileceğini söyledi.

Ban Ki-moon: Bunun salgınla mücadeleye hiç bir faydası yok
Ban Ki-moon: Bunun salgınla mücadeleye hiç bir faydası yok
GİRİŞ 04.04.2020 15:35 GÜNCELLEME 04.04.2020 15:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ban Ki-moon, kroronavirüs (Covid-19) pandemisiyle ilgili yaptığı açıklamada, bazı ülkeleri kürsel krize yönelmek yerine politik çıkarlar peşinde koştuğunu belirterek eleştirdi.

Ban Ki-moon, Rusian Today (RT) televizyonuna verdiği demeçte, 'Virüs sınırlara, etnik kökenlere, ırklara veya ülkelere saygı duymuyor. Bu nedenle deneyimleri ve bilgi paylaşımı yapmamız çok önemli' dedi.

Ki-moon, Washington ve Londra'daki liderleri, koronavirüs salgını sırasında Çin'i işaret ettikleri için eleştirdi.

Ban Ki-moon, Trump'ın koronavirüs hakkındaki 'Çin virüsü' ve Londra'daki politikacıların salgın bittikten sonra Çin'le hesaplaşılması gerektiği gibi söylemleri hakkında, 'Sadece bir ülke virüsle mücadele etme kapasitesine sahip değil. Bir kriz döneminde parmaklarla birilerini işaret etme, krize karşı gerçek bir uluslararası tepkiyi engelliyor. Düşmanlık değil bilgi paylaşımı salgını yenebilir.' dedi.

Ülkeler arasında çok daha yakın bir koordinasyon ve desteğin olması gerektiğini söyleyen Ban Ki-moon, dayanışma içinde hareket etmek için küresel topluluk BM'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ancak Ban Ki-moon'a göre, BM vizyonlarının hayata geçmesi için biraz zaman alabilir.

YORUMLAR 2
  • öz 4 yıl önce Şikayet Et
    çin tazminat ödemeli
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin 80 milyonu karantinaya aldı ölüm verileri düşük gösterdi.. Dün bakan açıkladı 16 lişiye bulaştırıyor diye Çin 1,6 kişi diye bilddirmiş... Çin yabani hayvan pazarlarını kapatmadığı müddetçe Dünya Ticaret Örgütünden İhraç edilmeli..Dünyadan tecrit edilmeli.... Çin Vuhan Virisüydü...Covid-19 oldu... Algıyı çin iyi yönetiyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler