Yunanistan'da ikinci göçmen kampı karantinaya alındı

Türkiye üzerinden Avrupa'ya akan göçmenlerle tutulduğu Yunanistan'da ikinci göçmen kampı da koronavirüs nedeniyle karantina altına aldı.

Yunanistan'da ikinci göçmen kampı karantinaya alındı
Yunanistan'da ikinci göçmen kampı karantinaya alındı
GİRİŞ 05.04.2020 15:29 GÜNCELLEME 05.04.2020 15:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu Attika bölgesindeki Malakasa'da kalan 53 yaşındaki bir Afgan erkek, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Temasta bulunduğu kişilere test yapılmaya geçildiği öğrenildi. Kamp karantinaya alınırken sağlık yetkilileri ise, virüsü getiren kaynağı bulmaya çalışıyor.

Göç Bakanlığı, Malakasa'nın iki hafta karantinada kalacağını, kısıtlamaların hayata geçmesinin polis tarafından sağlanacağını açıkladı. Geçtiğimiz perşembe gününde ülkenin orta bölgesindeki Ritsona kampı, 20 virüs vakasının ardından karantinaya sokulmuş, ve ülkede karantinaya alınan ilk kamp olmıştu.

Göçmen kamplarında 110 binden fazla kişi tutuluyor. 40 bini de 5 adadaki aşırı kalabalık kamplarda bulunuyor.

Göç Bakanı Notis Mitaraçi konuyla ilgili, "Çok fazla göçmen ve sığınmacı var. O yüzden matematiksel olarak teyitli vakalar çıkması, kaçınılmaz. Acil durum planı uyguluyoruz, ama bunu adalarda hayata geçirmekte zorlanıyoruz" ifadesini kullandı.  Adalardaki kamplardan şimdiki halde koronavirüs vakası haberi gelmedi. 

Yardım örgütleri, aşırı kalabalık ve hijyen sıkıntısından dolayı salgının hızla yayılmasına karşı adalardaki kamplardan göçmenlerin tahliye edilmesi çağrısı yapıyor. 

YORUMLAR 1
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın, Yunanistan'nın da istediği bu zaten. Bakmayın karantinaya -marantina dediklerine. Oraya bulaştıran da kendileridir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin