Almanlar Müslüman gençleri kapılarında görünce teşekkür edip özür diledi

Koronovirüs (Kovid-19) nedeniyle Almanya’da vaka sayısı 100 bini geçti. Ülkede alınan önlemler kapsamında sokağa çıkamayan risk grubundaki yaşlıların imdadına Müslüman gençler koştu. Müslüman gençler Alman komşularının kapılarını çaldı, ihtiyaçlarını sordu. Durum karşısında şaşıran Almanlar ise olay karşısında "Onca yıldır ben sizi yanlış tanımışım, sizleri hiç böyle bilmiyordum. Sizden özür dilerim" dedi.

Almanlar Müslüman gençleri kapılarında görünce teşekkür edip özür diledi
Almanlar Müslüman gençleri kapılarında görünce teşekkür edip özür diledi
GİRİŞ 06.04.2020 13:41 GÜNCELLEME 06.04.2020 13:41
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Wiesbaden kentindeki Türk dernekleri tek bir çatıda toplanarak, koronavirüs nedeniyle evden çıkamayan yaşlılara yardım eli uzattı. Kapısını çalan Müslüman gençleri karşısında gören Alman vatandaş, "Siz gerçekten camiden mi geliyorsunuz?" diyerek ağlamaya başladı. Göz yaşlarına boğulan Alman vatandaşı, "Onca yıldır ben sizi yanlış tanımışım, sizleri hiç böyle bilmiyordum. Özür dilerim. Meğer ne kadar da yardımsevermişsiniz" ifadelerini kullandı. Yardım ekibinde bulunan Osman Bilgili komşularının  gözyaşları içinde kaldığını görünce, "Asıl biz karşılaştığımız tabloya şaşırdık" dedi. Bilgili, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlara ilişkin Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

"MÜSLÜMAN, HRİSTİYAN AYRIMI YAPMADAN İNSANLARA ULAŞTIK"

Bilgili, din, ırk, cinsiyet ayırımı yapmadan koronavirüse karşı komşularımıza yardım ettiklerini belirterek, "Bizler arkadaşlarla koronovirüs sebebiyle risk gurubunda olan yaşlılara yardım için ülke genelinde yapılan 'Komşuna yardım et' kampanyasını Wiesbaden şehrinde başlattık, devam ediyoruz. Daha çok yaşlı ve yardıma muhtaç insanları tespit edip, cami gençleriyle kapılarını çalarak ihtiyaçları var mı diye soruyoruz. Müslüman, Hristiyan ayırımı yapmadan yüzlerce yaşlı insana ulaştık. İnsanların çoğu hatırlarını sormamızdan oldukça memnun ve şaşkınlıkla bizi yanlış tanıdıklarını ifade ediyorlar. Bazı Almanlar gönderdikleri mektupla bizlere teşekkür ettiklerini yazdılar. Ayrıca bu kriz döneminde özveriyle çalışan şehrimizdeki Paulinen Hastanesi çalışanlarına kumanya hediye paketleri verdik. Doktorlar, yaptığımız bu ziyaretten oldukça memnu oldular, ‘normal şartlarda tekrar bekleriz dediler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • Bremenli 3 yıl önce Şikayet Et
    cok güzel oldu ama almanlar anlik böyleler yarin unuturlar bunlar tam bir Türk düsmanidir heleki müslüman bir kasik suda bogarlar firsatini bulsalar o yüzden afd yi seciyorlar irkci pardi giderek oyu artiyor bunlar kiymet bilmezler
    Cevapla
  • Doktor eşi 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şerrin arkasında bir hayr vardır Allah cc razı olsun hepsinden
    Cevapla
  • meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    işiniz rast gelsin Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Yafes 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ser gördümuz şeyleri Allah cc hayırlara vesile eder.kendimezi çek etme zamani
    Cevapla
  • 434... 3 yıl önce Şikayet Et
    Malatyali,Haber Turkiyede olsa dediginiz dogrudurda,Almanya öyle deyil,kari koca yemege ciksa,herkes kendi hesabini öder,18 yaşina gelen genc ayri eve cikmak mecburiyetinde,cikmazsa ,odasinin kapisina faturalar asilir,o evde yaşiyacaksan evin masraflarina ortaksin artik,mecbursun,bunun gibi bize ters olan birsürü adetleri vardir
    Cevapla
  • Dadas.25 3 yıl önce Şikayet Et
    antepli hicte yalan deyil arkadasin yazdiklari ben 45 senemi orda gecirdim ve bire bir sahidiyim.ve orda cogunlukla iyi lik yaptinmi o gün icin gecerlidir ertesi gün isten cik yolda sana selam vermez ler.
    Cevapla
  • Antep li 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması