Evde ücretli koronavirüs testi uygulaması başlattılar

Rusya'nın halk sağlığı ajansı Rospotrebnadzor, başkent Moskova'da ücretli koronavirüs testi hizmetini başlatıyor. İsteyen herkes, laboratuvara gitmelerine gerek kalmadan evlerinde test için örnek verebilecek. Sonuç da kendilerine e-posta olarak iletilecek.

Evde ücretli koronavirüs testi uygulaması başlattılar
Evde ücretli koronavirüs testi uygulaması başlattılar
GİRİŞ 06.04.2020 14:15 GÜNCELLEME 06.04.2020 14:15

Rospotrebnadzor, bugün itibarıyla kendi laboratuvarlarında temassız bir biçimde koronavirüs testi yapılabileceği açıklamasını yaptı. Açıklamada, isteyenlerin bu testi ücret karşılığında evlerinde yaptırabileceği belirtiliyor. Test yaptırmak isteyenlerde doktor tavsiyesi şartı da aranmayacak.

TEST SONUÇLARI E-POSTA İLE İLETİLECEK

Rus halk sağlığı ajansından yapılan açıklamaya göre evde Kovid-19 testi yaptırmak isteyenler randevu alacaklar. Evlerine gelen sağlık çalışanı, test yaptırmak isteyen kişiyi burun ve boğazından sürüntü yöntemiyle örnek alması için yönlendirilecek. Daha sonra örneğin bulunduğu çubuğu tüpe koyup laboratuvara götürecek. Yani test yaptırmak isteyen kişi ile sağlık çalışanı arasında herhangi bir temas olmayacak. Testin sonucu ise bir ya da iki gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecek.

BAŞKENT VE ÇEVRESİNDE BAŞLATILACAK

Söz konusu yöntemin şu an için sadece başkent Moskova ve çevresinde uygulamaya alınacağı belirtiliyor. Ancak Rusya’da daha önce birçok özel laboratuvar, çeşitli kentlerde ücretli test uygulamasını başlatmıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da