Fransa doktorlar için halktan maske topluyor

Koronavirüs salgını ile mücadele etmeye çalışan Fransa, diğer yandan tıbbi ekipman yetersizliği ile boğuşmaya çalışıyor. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, ellerinde maske bulunan kişilerin, maskelerini hastanelere teslim etmesini canlı yayınla ekranlardan talep etti.

GİRİŞ 06.04.2020 17:00 GÜNCELLEME 06.04.2020 17:23
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Avrupa'yı ciddi manada vurdu. Önce İtalya, ardından İspanya'da büyük yıkıma neden olan salgın, şimdi de Fransa'yı etkisi altına aldı. Pozitif vaka ile ölü sayıları her geçen gün artarken ülkede bir de tıbbi malzeme eksikliği kendini gösterdi.

 

 

Özellikle hastanelerde doktorlar maskesiz, korunaksız çalışmak durumunda kalıyor. Bu durum Fransa İçişleri Bakanlığı'nın da gündemine geldi. Bakan Christophe Castaner, halktan maskelerini hastanelere vermeleri talebinde bulundu.

 

 

CANLI YAYINDA DUYURDU

Türkiye'nin neredeyse tüm ülkeye hiç bir kuruş para talep etmeden maskeleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttığı bu günlerde Fransa'da tam aksi yönde bir durum söz konusu. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, katıldığı canlı yayında halktan maskelerini hastanelere götürüp vermelerini istedi.

Castaner "Halkımızdan ricamız Elinde maskesi bulunan kişiler, maskelerini en yakın hastaneye getirsin. Sağlık çalışanlarının maskeye acil olarak ihtiyacı var." dedi. 

MASKELER KARABORSAYA DÜŞTÜ

Avrupa'nın da yardım noktasında harekete geçmediği bu dönem içerisinde Fransa da diğer AB üyesi ülkeler gibi maske ve tıbbi ekipman yetersizliğinin yaşandığı yerlerden biri. Maskeler neredeyse karaborsaya düşüp yüksek fiyatlara satılırken, tıbbi malzemelerin de bulunması oldukça güç.

Fransa, hastalığın ilk çıktığı günlerde Çin'e en çok maske ve tıbbi malzeme satan Avrupa ülkelerinden biri olmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 73
  • esven 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransız sevdalıları görüyorsunuz ne hallere düştünüz.Türkiye nin büyüklüğünü görebildinizmi.
    Cevapla
  • KEMAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ordumuz peygamber ordusu. Zalimlerin yöntemini benimsemek bize iyi gelmez. Nefsimize ağır da gelse de aman dileyene kıymak nefsimizi harlatmak bizim değil kafirlerin alametidir.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    maske ihracatın önü açılsın.. 100 lük maske 45 usde den gider
    Cevapla
  • forza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara parayla bile satmayız inş
    Cevapla
  • Bayram yetkin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci devlet beter olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler