AB'den koronavirüs öz eleştirisi: Destek yetersizdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, AB ülkelerinin İtalya'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede destek talebine verdiği yanıtın başlangıçta "yetersiz" kaldığını bildirdi.

AB'den koronavirüs öz eleştirisi: Destek yetersizdi
AB'den koronavirüs öz eleştirisi: Destek yetersizdi
GİRİŞ 07.04.2020 14:02 GÜNCELLEME 07.04.2020 14:45

Koronavirüs tüm dünyayı etkilese de Avrupa ülkelerinde özellikle büyük bir yıkıma neden oldu. İtalya'da başlayıp İspanya'ya geçen Koronavirüs "krizi" için iki ülke de devamlı olarak Avrupa Birliği'nden destek talebinde bulunmuştu. Desteğe hiçbir somut karşılık vermeyen AB'ye ağır eleştiriler gelmiş, hatta birliğin çatırdadığına, yıkılmak üzere olduğuna ilişkin sesler yükselmeye başlamıştı.

 

Bu söylemlerin üzerine AB ilk kez konuştu, eleştirilere yanıt verdi.

 

"YARDIMLAR YETERSİZDİ"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Romanyalı ve Norveçli hemşire ve doktorlardan oluşan bir ekibin AB tarafından İtalya'nın Kovid-19'dan "en çok etkilenen" Milan ve Bergamo kentlerine yönlendirildiğini söyledi.

"İtalya'nın diğer AB ülkelerinden destek talebine verilen yanıt başlangıçta yetersizdi." değerlendirmesinde bulunan Lenarcic, şimdi ise İtalya'nın yalnız olmadığını belirtti.

Lenarcic, AB'nin Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi'nin de aktive edildiğini belirterek, böylece İtalya'daki sağlık olanaklarının ve kamusal alanların Kovid-19 acil durumu boyunca haritalandırılabileceğini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini