İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD, Dünya Sağlık Örgütü kurallarına uymuyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’yi sağlık terörizmi ile suçlayarak ABD’nin Dünya Sağlık Örgütü kurullarına uymadığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD, Dünya Sağlık Örgütü kurallarına uymuyor
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD, Dünya Sağlık Örgütü kurallarına uymuyor
GİRİŞ 08.04.2020 13:14 GÜNCELLEME 08.04.2020 13:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, koronavirüs ile mücadele kapsamında IMF'den talep edilen 5 milyar dolara ilişkin, ”Tüm uluslararası kurumlar yükümlülüklerini yerine getirmeli. Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu üyesiyiz ve üyelik payımızı ödüyoruz ve mali kaynaklarımızın bir kısmı bu fonda. İran ve diğer ülkeler arasında ayrımcılık yapılacaksa, bunu kabul edemeyiz” dedi.

İran’ın 50 yıl boyunca IMF’den hiçbir zaman para talep etmediğini belirten Ruhani, ”Biz kendi üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Ancak onlar böylesi zor bir dönemde kendi üzerine düşeni yapmazlarsa, dünya bu konuyu başka türlü değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.
 

ABD, SAĞLIK ALANINDA TERÖRİZM UYGULUYOR

ABD’nin Dünya Sağlık Örgütü protokollerine aykırı davrandığını vurgulayan Ruhani, ”ABD, sağlık alanında terörizm uyguluyor. Her zaman tek taraflı düşünen ve hareket eden ABD, koronavirüs konusunda da yanlış bir yol izliyor” şeklinde konuştu. ABD’nin uyguladığı sağlık terörizminin tarihe yazılacağını kaydeden Hasan Ruhani, İMF’den üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi. Ruhani, Cumartesi günü İran’da koronavirüs ile mücadelede yeni bir aşamaya geçeceklerini söyleyerek, ”Salgın ile mücadelede ilk aşamayı geride bıraktık. Bu aşama virüsün kontrolünü sağlamaktı. Cumartesi günü yeni bir aşamaya geçeceğiz” dedi.

İranlılardan Cumartesi günü başlayacak yeni aşama için işbirliği isteyen Ruhani, sosyal mesafe önlemlerinin doğru alınmış bir karar olduğunu belirterek, ”Millet olarak koronavirüs ile mücadelede sosyal mesafe önlemleri kadar bağlılık ve bütünlüğümüzde önemli olacak” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ergül Özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    eeeeeeee petrolden kazandığınız paraları zamanında silaha ve terörü yaymaya harcarsanız,zor zamanda kafire(sizin 'de onlardan farkınız yokya) muhtaç hale gelirsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"