Alman gazetesine göre koronavirüs pandemisi sonrası ‘küreselleşme sona erecek’

Alman Die Welt gazetesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sonrası dünyadaki şirketlerin neredeyse yarısının tedarikçilerini değiştireceğini ve bunun ‘küreselleşmenin bilinen şeklinin sona ermesine’ yol açacağını yazdı.

Alman gazetesine göre koronavirüs pandemisi sonrası ‘küreselleşme sona erecek’
Alman gazetesine göre koronavirüs pandemisi sonrası ‘küreselleşme sona erecek’
GİRİŞ 08.04.2020 18:49 GÜNCELLEME 08.04.2020 18:49

Gazetenin danışmanlık hizmetleri veren EY’nin dünya genelinde gerçekleştirdiği anket sonuçlarına dayandırdığı haberde pandemi sonrası dünyadaki şirketlerin neredeyse yarısının tedarikçilerini değiştireceği ve bunun ‘küreselleşmenin bilinen şeklinin sona ermesine’ yol açacağı ifade edildi.

Bunun en belirgin örneğinin koruyucu maskeler olduğu belirtilen yazıda, bu alanda neredeyse tüm dünyanın Çin’e bağlı olduğu, bu nedenle birçok politikacı ve ekonomistin mevcut durumu değiştirmeye yönelik adımlar attığı kaydedildi.

Birçok şirketin tedarik şemalarını değiştirmeye başladığına dikkat çeken gazete, bu durumun tıp alanında olduğu gibi nerdeyse diğer tüm sektörler için geçerli olduğunu vurguladı.

Yazarlar, bu adımların bir sonucu olarak küreselleşmeden kısmi bir uzaklaşma oluşacağını, bunun da enflasyonun artmasına neden olacağını öngördü.

Die Welt, söz konusu senaryonun düzeltilebilmesi için üreticilerin otomasyonu daha aktif bir şekilde uygulaması gerektiğini savundu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak