Uzun süre sonra ilk kez konuştu! İtalya Başbakanı Conte'den AB'ye gözdağı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkesindeki sokağa çıkma kısıtlamalarının Nisan sonundan itibaren gevşetilmeye başlatılabileceğini söyledi. BBC'ye konuşan Conte, "Avrupa projesine yeni bir can verme fırsatını kaçırırsak, gerçek bir fiyaskoyla sonuçlanması olur" dedi.

Uzun süre sonra ilk kez konuştu! İtalya Başbakanı Conte'den AB'ye gözdağı
Uzun süre sonra ilk kez konuştu! İtalya Başbakanı Conte'den AB'ye gözdağı
GİRİŞ 09.04.2020 11:11 GÜNCELLEME 09.04.2020 11:11

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, BBC'ye yaptığı açıklamada "Bilim insanları da onay verirse, bu ay sonuna doğu bazı önlemleri rahatlatabiliriz" dedi.

Hükümetinin kriz karşısındaki tutumunu da savunan Conte "Yine olsa, aynı şeyleri yapardım" dedi ve şöyle devam etti: "Bizim için insanların anayasal özgürlükleri ciddi biçimde kısıtlamak kritik karardı ve çok dikkatli değerlendirmek zorundaydık. En başından, ilk vakalar görülmeye başladığında sokağa çıkma kısıtlaması veya anayasal haklara kısıtlama önerseydim, insanlar delirdiğimi düşünürdü"

AB'YE GÖZDAĞI

Conte, AB ülkelerinde salgına yönelik ekonomik önlemler konusundaki tartışma için "Avrupa projesine yeni bir can verme fırsatını kaçırırsak, gerçek bir fiyaskoyla sonuçlanması olur" dedi. Conte, kriz sırasında Rusya'nın koşullu yardım yaptığı fikrinin "İtalyan hükümetine hakaret ve bunu bir siyasi baskı aracı olarak kullanmayı aklından bile geçirmeyen Vladimir Putin'e hakaret olduğunu" söyledi.

İtalyan Başbakanı salgının insani maliyeti için de "Sayıların ardında isimler ve soy isimler, hayat hikayeleri ve parçalanmış aileler var. İtalyan ulusu acı çekiyor" diye konuştu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak