İngiltere'den Esed'in kimyasal silah kullandığını belirten rapora destek

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Esed'in kimyasal silah saldırılarının sorumlularından hesap sorulmasını sağlamak için uluslar arası ortaklarla çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

İngiltere'den Esed'in kimyasal silah kullandığını belirten rapora destek
İngiltere'den Esed'in kimyasal silah kullandığını belirten rapora destek
GİRİŞ 10.04.2020 00:33 GÜNCELLEME 10.04.2020 13:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Raab, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (KSYÖ) Esed rejiminin 24-27 Mart 2017'de Suriye'nin Hama bölgesinde sarin ve klor gazı kullandığı teyit edilen raporuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 

 

Bu korkunç saldırıların, Esed rejiminin kendi halkına karşı sürekli kimyasal silah kullanma politikasının bir parçası olduğunu kaydeden Raab, KSYÖ'ye "kapsamlı" çalışması için teşekkür etti.

"İngiltere'nin Esed'in kimyasal silah kullanımının irdelenmesi ve sorumlulara hesap sorulmasını sağlamak için ortaklarıyla yorulmadan çalışmaya devam edeceğini" belirten Raab, "Kimyasal silahların kullanımı uluslararası bir suçtur ve asla meşru gösterilemez." ifadesini kullandı.

KSYÖ RAPORU

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), çarşamba günü Suriye'nin Hama kentinin kuzeyindeki Latamne beldesine Mart 2017'de düzenlenen kimyasal saldırıyı Esed rejimi güçlerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

KSYÖ'nün yayımladığı raporda, rejim güçlerinin, 24-27 Mart 2017'de Latamne'ye düzenlediği hava saldırısında sarin ve klor gazı kullandığı belirtildi.

Raporda, 24 Mart'ta Suriye rejimine ait bir SU-22 savaş uçağının Şayrat Hava Üssü'nden kalkarak Latamne beldesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında 16 kişinin yaralandığı, tarım alanlarının zarar gördüğü ve bölge halkına ait hayvanların telef olduğu vurgulandı.

Bir gün sonra da Esed rejime ait helikopterin Latamne'deki hastaneyi hedef aldığı belirtilen raporda, bu saldırıdan ise biri doktor en az 32 kişinin etkilendiği ve 3 kişinin öldüğü ifade edildi.

KSYÖ tarafından 2018 yılında kurulan Soruşturma ve Tanımlama Ekibi'nin, Suriye'de ilk defa bir saldırıda suçluyu işaret ettiği aktarılan  raporda, bu tespitin Esed rejimine yönelik yeni hesap verme çağrılarına yol açabileceğine işaret edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Alçak ve sefihler topluluğu rezil avrupa,kimyasal silah dışındaki tüm silahlar ile milyonlarca bebek,çocuk,,kadın ve yaşlıları evleri ile birlikte imha etmek yasal ama kimyasal silah ile yapılması aykırı oluyor öylemi?Hakikaten avrupa binbir türlü hain entrikalar içinde sapkın ve iflah olmaz bir topluluk ve akibetleri hiç iyi görünmüyor.
    Cevapla
  • 434... 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede insan kalmadi,akliniz başiniza yenimi geldi,ölüm korkusu sizide sarinca,gözunuzun önunde zehirlenen katledilen insanlari hatirladiniz galiba Coniler,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!