Komşuda PASOK da hükümeti kuramadı

Yunanistan'da 6 Mayıs'taki erken genel seçimlerin ardından ilk üç sırada yer alan partilerin başkanlarının hükümeti kurma amaçlı görüşmeleri sonuç vermedi.

Komşuda PASOK da hükümeti kuramadı
Komşuda PASOK da hükümeti kuramadı
GİRİŞ 11.05.2012 23:19 GÜNCELLEME 11.05.2012 23:19

Hükümeti kurma yetkisini dün alan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Evangelos Venizelos, girişimlerinin başarısız olduğunu belirterek, yarın 13.00'de yetkiyi geri vereceğini söyledi.

Venizelos, Demokratik Sol Parti lideri Fotis Kuvelis'in teklif ettiği ülkenin avroda kalması ve memorandumdan kademeli olarak kurtulmak amacıyla bir "ekümenik hükümet" kurulması konusunda, Yeni Demokrasi (ND) dahil üç partinin prensipte aynı görüşte olduğunu belirtti.

Bu oluşuma adalet ve sorumluluk paylaşımı açısından SYRIZA'nın katılımınını da ön koşul koyduklarını dile getiren Venizelos, "Yarın  Cumhurbaşkanı Papulyas'ı bilgilendireceğim. Umarım, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile yapılacak toplantıda herkesin yaklaşımı daha sorumlu ve daha olgun olur" diye konuştu

-"Memorandumu uygulayan hükümete katılmayacağız"-

Venizelos ile görüşen Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Alexis Tsipras, memorandum yanlısı hükümete katılmayı reddetti.

"Memorandumu uygulayan bir hükümete katılmayacağız" diyen Tsipras, kredi anlaşmalarının şartlarına dikkati çekerek, Yunan halkının böyle bir hükümeti oylarıyla çoktan reddettiğini vurguladı.

Geniş tabanlı, bütün partileri kapsayan koalisyon önerilerini de kabul etmeyen Tsipras, Yeni Demokrasi ve PASOK'u eleştirdi.

Tsipras, Demokratik Sol lideri Fotis Kuvelis'in de pozisyonunu sonuna kadar koruyacağını, PASOK ve ND koalisyonuna katılmayacağını bildirdi.

Tsipras, hem Venizelos hem ND lideri Antonis Samaras'ın memorandumu uygulayacaklarına dair verdikleri imzalara bağlı kaldıklarını ifade etti.

Yunanistan'da yapılan seçimlerin ardından ND ve SYRIZA'nın ardından yüzde 13 oyla üçüncü sırada bulunan PASOK, hükümeti kurma yetkisini dün almıştı.

Cumhurbaşkanı Papulyas'ın siyasi liderlerle yapacağı toplantıdan da sonuç çıkmazsa 1 ay içinde seçimlere gidilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı