Yunanistan'ın yeni bakanının Öcalan geçmişi!

Yunanistan'daki seçimlerin ikinci turunun ardından hükümet kuruldu ve kabine belirlendi. Peki yeni Savunma Bakanı'nın PKK ile bağlantısı nedir?

Yunanistan'ın yeni bakanının Öcalan geçmişi!
Yunanistan'ın yeni bakanının Öcalan geçmişi!
GİRİŞ 22.06.2012 12:46 GÜNCELLEME 22.06.2012 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da Başbakan Antonis Samaras başkanlığındaki yeni hükümette yer alacak bakanların isimleri belirlendi. Başbakan Samaras'ın, koalisyon ortakları PASOK Başkanı Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol (DİMAR) Başkanı Fotis Kouvelis ile toplantısında son şekli verilen yeni hükümet üyeleri dün akşam yemin ederek, göreve başladı.

Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi ve yakınlaşma sürecinin sürdürülmesinden yana olan Atina eski Belediye Başkanı ve eski sağlık, turizm ve daha sonra da savunma bakanı olan Dimitris Avramopulos Dışişleri Bakanlığı'na getirildi. Buna karşın Savunma Bakanlığı ise Türkiye ile ilişkilerde sert politika yanlısı Panos Panayiotopulos oldu. Panayiotopulos, gazetecilik yaptığı dönemde PKK lideri Abdullah Öcalan'la röportaj da yapmıştı. Panayiotopulos, 1990'lı yılların başında, Bekaa Vadisi'ne giderek Öcalan'la bir araya geldi. Sky televizyonunda yayınlanan mülakatın görüntülerinde, Panayiotopulos'un Öcalan'a, Yunanistan ile Türkiye arasında bir savaş çıkması halinde, PKK'nın ne yapacağını sorması ise dikkat çekiyor. Öcalan ise, Yunanistan'ın, PKK'nın Türk ordusuna yönelik savaşını iyi değerlendiremediği cevabını veriyor.

Maliye Rapanos'a

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan'da en önemli bakanlık sayılan maliye bakanlığını da Yunanistan Ulusal Bankası (NBG) Başkanı Vasilis Rapanos'a teslim edildi. Yeni kabinede bakan ve bakan yardımcılarının büyük bir bölümü ilk kez bir kabinede görev alıyor. Samaras'ın bakanlar kurulu listesinde Yunanistan'da üç yıllık ekonomik kriz döneminde adı duyulan isimlere yer vermedi. Samaras'ın kabinesindeki yeni isimlerle, halka farklı bir siyaset izleyeceği mesajı verdi.

 

 

 

 

VATAN

YORUMLAR 2
  • ekrem kehribar 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk kimmiş. artık herşey yeryüzünde ama hiç kimsenin gıkı çıkmıyor.
    Cevapla
  • SERKAN KESKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    yapıştır...... kominist partideden de bu beklenirdi zaten...al size sol işte dünyaki bütün ülkelerin derdi,her zaman sorun geçmiş olsun yunanistan bayrağınız orak çekiç sarı kırmızı yeşil olursa şaşmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı