Bosna Hersek hükümetinde sürpriz istifa

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Hırvat üyesi Jelko Komşiç, parti başkan yardımcılığını da yürüttüğü Sosyal Demokrat Partisi'nden (SDP) istifa etti.

Bosna Hersek hükümetinde sürpriz istifa
Bosna Hersek hükümetinde sürpriz istifa
GİRİŞ 23.07.2012 22:12 GÜNCELLEME 23.07.2012 22:12

Danışmanlarından Damir Beçiroviç, Komşiç'in istifasını doğrularken, Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'ndeki görevine devam edip etmeyeceğine ilişkin "Göreceğiz" demekle yetindi. Beçiroviç, Komşiç'in şu an sadece SDP'den kaydını sildirdiğini belirtti.

SDP sözcüsü Damir Maşiç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Komşiç'in bu hareketinin partideki herkes için şaşırtıcı olduğunu, konunun yarın yapılacak parti toplantısında ele alınacağını söyledi.

Komşiç'in istifasından partililerin dahi haberdar olmadığı, Sosyal Demokrat Partililer'in Komşiç'ten böyle bir hareket beklemedikleri ifade edildi.

Jelko Komşiç, cumartesi günü gerçekleştirilen SDP başkanlık divanı toplantısında, milliyetçi Hırvat partisi Hırvat Demokrat Birliği (HDZ) ile "Seydiç-Fintsi davası" konusunda varılan anlaşmadan geri dönülmesi gerektiğini söylemişti.

Komşiç, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, HDZ ile yapılan anlaşmanın Bosna Hersek'te gelecekteki anayasa değişikliklerine çözüm olmaması yönündeki temennisini dile getirmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti