İran'da 6,2 büyüklüğünde deprem

İran'ın Tebriz kenti yakınında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İran'da 6,2 büyüklüğünde deprem
İran'da 6,2 büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 11.08.2012 16:03 GÜNCELLEME 12.08.2012 00:12
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İran'ın batısında 6,0 ve 6,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiği bildirildi.Devlet televizyonu IRINN, Doğu Azerbaycan eyaletinde yerel saatle 16.53'te 6,0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini duyurdu.

Bu depremden 11 dakika sonra yine aynı bölgede 6,2 büyüklüğünde bir sarsıntının daha kaydediği belirtildi.

Depremlerin Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, Erdebil ve Zencan'da hissedildiği, ilk yardım ve arama kurtarma ekiplerinin bu bölgelere gönderildiği kaydedildi.

Art arda gelen sarsıntılardan sonra halkın açık alanlara çıktığı ifade edildi.

İran'da meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 180'e yükseldiği bildirildi. Fars Haber Ajansı, son bilgilere göre, Doğu Azerbaycan eyaletinde yerel saatle 16.53 ve 17.04'te meydana gelen 6,0 ve 6,2 büyüklüğündeki depremlerde, ölenlerin sayısının 180, yaralı sayısının bin 300 olduğunu duyurdu.

Depremin merkez üsleri olarak açıklanan Eher, Verzegan ve Heris ilçelerine bağlı 6 köyün yerle bir olduğu 60 kadar köyün de en az yüzde 50 oranında tahrip olduğu belirtildi.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü, şu ana kadar 200'den fazla kişinin kurtarıldığı kaydedildi.

Artçı sarsıntılardan dolayı geceyi dışarıda geçirmesi istenen vatandaşların su, ekmek ve çadır ihtiyaçlarının karşılanmasına çalışıldığı bildirildi.

Başkent Tahran başta olmak üzere çevre kentlerden de deprem bölgesine ilk yardım ekipleri ile araç gereçlerin sevkinin sürdüğü,  depremin hissedildiği Batı Azerbaycan, Erdebil, Zencan ve Gilan eyaletlerinde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı açıklandı.

Sarsıntıların en çok kırsal kesimlerde yıkıma neden olduğu, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • Ahad Turk 11 yıl önce Şikayet Et
    şüpheli türküm diyene!!!. orasi ıran değil! ıran fars şovenizmi terefinden işğal olunmuş güney azerbaycan dir. arkadaşlar bu facia sevinmeden önce bu sözlükleri google da arayın:(fars şovenizmi,güney azerbaycan)
    Cevapla
  • murat_batman 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun !. dünyanın neresinde olursa olsun doğal afetlerden dolayı hayatını kaybeden siviller için sevinç duyanların insanlığından şüphe ederim. iranın mevcut yönetiminin bazı yanlış hamlelerinden dolayı iran halkına kin gütmek, iranlıların ölümünden memnuniyet duymak bizim kültürümüze, inanışımıza terstir.
    Cevapla
  • oğuz cirit 11 yıl önce Şikayet Et
    iran olalım. demiyorum ama keşke iran kadar aklı selim davranıp dünyanın öbür tarafıyla bir olabilseydik rusya çin bunlara bakabilseydik bugün irana kızanlar devlet olarak iran açısından herşey normal biz amerikanın güdümünden çıkamadık sorun burda
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    iran''ın ırakta yaptıkları suriyede yaptıklarından daha üzüntü vericidir. her şeyden önce iranda depremde hayatını kaybeden bütün müslüman kardeşlerimize yüce allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. iran rejiiminin yaptığı her kötülükten iran halkını ve şia ehlini sorumlu tutmak büyük bir haksızlıktır. .........aslında onlarca yıldır böyle gaddar bir rejimin kontrolu altında yaşayan iran halkına acımak gerekir. gerçekten rejim kendi halkınada çok insafsızca muamele etmektedir.....................türkiyede insanlar iran devletinin gerçek yüzünü suriye olaylarından sonra çok geç tanımaya başladı..............malesef iranın ırakta yıllardır sebep olduğu kan ve göz yaşı suriyedekinden çok daha fazla ve büyüktür. iranın ırakta kurduğu gizli ve yarı resmi bir çok silahlı grup ve cemaatler sunnilere her alanda ve her türlü terör yöntemleri ile saldırdılar ve hala saldırmayada devam ediyorlar.
    Cevapla
  • kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    insan insana bunu dıyemez. bakıyorumda bazı ınsanlar oh olsun falan diyoo, deprem bugun onlara yarın size o zamanda size oh olsun diyen insanlar çıkar elbet.. allah böyle şeyi düşmanımın başına vermesın çoluk çocuk yaslı kadın perişan oluyor. başbakanımızın olaydan haberı yokmuda hiç bi resmi açıklama gelmedi, kimse geçmış olsun demedi türkiye adına, yardım gönderılmedii?? israilde olsa koşardınız allah'tan korkunn..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!