Muhteşem şölen ödüllerle sona erdi

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin düzenlediği ve "Ustaların İzinde" temasıyla gerçekleşen 5. Edebiyat Festivali, "Edebiyat Mevsimi Özel Ödülleri"nin sahiplerini bulmasıyla sona erdi.

Muhteşem şölen ödüllerle sona erdi
Muhteşem şölen ödüllerle sona erdi
GİRİŞ 24.11.2013 18:45 GÜNCELLEME 24.11.2013 18:55

Kızlarağası Medresesi'ndeki törende konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Edebiyat Mevsimi'nde bu yıl Türk kültür ve edebiyatına büyük hizmetleri geçmiş, bir neslin yetişmesinde önemli gayretleri olan Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil'i 6 gün boyunca 100'e yakın şair, yazar ve akademisyenle derinlemesine tartıştıklarını söyledi.

Bıyıklı, "Etkinliklerimiz büyük ilgi gördü. Özellikle gençlerin gösterdiği yoğun ilgi heyecanımızı, geleceğe dair ümidimizi artırdı. Amacımız, öncü isimleri yeni nesillerle buluşturmaktı. Gençlerin müthiş ilgisinden büyük memnuniyet duyduk. Bu vesileyle amacımıza ulaştığımızı görmek bizleri mutlu etti. Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'ni, bu sene beş büyük usta üzerine çalışmaları olan, onların yeni kuşaklar tarafından tanınması için özel hizmetleri bulunan isimlere verdik" şeklinde konuştu.

Törende, Sezai Karakoç Ödülü'nü Yediiklim dergisinden Ali Haydar Haksal, Necip Fazıl Kısakürek Ödülü'nü geçtiğimiz aylarda vefat eden Türk edebiyatının usta kalemlerinden Mustafa Miyasoğlu adına oğlu Eren Miyasoğlu, Nuri Pakdil Ödülü'nü Hüseyin Su adına Cemal Şakar, Nurettin Topçu Ödülü'nü Prof. Dr. İsmail Kara ve Cemil Meriç Ödülü'nü Halil Açıkgöz alırken Cemil  Meriç'in kızı Ümit Meriç'e şükran beratı verildi.

Ayrıca, ödül törenine katılan edebiyatçılardan Üstün İnanç da edebiyatçı Yavuz Bülent Bakiler'in elinden ödül aldı. Bakiler, yaptığı konuşmada, edebiyatın temel malzemesinin dil olduğunu belirterek, "Dil olmazsa dini de anlatamazsınız. Edebiyatçılar bizim milletimizin barış zamanlarındaki büyük kahramanlarıdır" dedi.

Yüzlerce şair yazar sanatçı ve akademisyenin katıldığı tören hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor