Öğretmen izini müdürden değil validen isteyecek!

MEB'in mazeret izinlerinde yaptığı değişikliğe göre, taşrada görev yapan öğretmenler artık 10 günlük izinlerini okul müdüründen değil, bulundukları ilçenin kaymakamı veya valisindan isteyecek.

Öğretmen izini müdürden değil validen isteyecek!
Öğretmen izini müdürden değil validen isteyecek!
GİRİŞ 28.05.2013 09:23 GÜNCELLEME 28.05.2013 15:51
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mazeret izinlerinde değişiklik yaptı. 81 İlin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yönergede mazeret izni konusunda öğretmenleri okul müdürlerinin inisiyatifinden aldı. Buna göre taşrada görev yapan öğretmenlerin 10 günlük mazeret izinlerini artık bağlı olduğu okulun müdürü vermeyecek. Müdürün yerine o ilçenin kaymakamı veya valisi izin verecek.

Değişikliğin nedeni şikayetler
Yönergede öğretmenlere doğum, evlenme ve ölüm izni dışında, idarenin uygun göreceği mazerete bağlı olarak yılda 10 gün izin verilebiliyor. Daha önce öğretmenler okul müdürlerinden izin alabiliyorlardı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı şikayetler üzerine öğretmenleri amirlerinin inisiyatifinden kurtarmak için yeni bir yönetmelik yayımlayarak taşrada ilçe kaymakamı veya il valisinin iznine verdi.

Refakat izni 6 aya kadar
Yönergede yapılan diğer bir yenilik ise refakat izinlerine geldi. Öğretmenlerin birinci derece akrabası olan kişiler yani anne, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hallerinde yakınlarının sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, üç aya kadar refakat izni alabilecek ve bu izin bağlı olduğu okul müdürünün yetkisinde olacak. Eğer yakınlarının rahatsızlıkları 3 aydan fazla sürdüğü takdirde rapor durumuna göre bu süreye 3 ay daha eklenebilecek. Ayrıca bu süre zarfında öğretmenin maaşı da kesintiye uğramayacak.

AHMET FATİH ERTURAN-STAR

YORUMLAR 37
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    fatih engin. eğer amacın benim gibilere birşey öğretmekse 2 gün çalışıp 3 gün yatma gönüllü olarak eğitim ver ama 2 günden sonra hiç çalışmaz sonra derse yarım saat geç gelmek için fırsat arar sonra çıkıp burada sanki gönüllü olarak ders anlatıyormuş gibi laf kalabalığı yaparsın sen mi bana birşey öğretirsin - yoksa eğitim verdiğin öğrencilere birşey öğretemediğin halde- bana da birşey öğrettiğini mi sanırsın ? ama benden öğreneceğin çok şey var bundan emin ol....
    Cevapla
  • 365 10 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen izni validen deil veliden almalı. öğretmen izni validen deil veliden almalı vali kim oluyor da karışıyor benim velim varken hatta tuvalete giderken bile veli izni gerekli... koss koca veli dururken bu işe valiler mi bakacak bu işe... komik ülkemin komik bürokrasileri... çaycı ile temizlikçi izinlerini kim veriyor acaba ...
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Araba markası rumuzlu arkadaş! Seçimde oy yok diye atıp tutacağına… (Zaten daha önce oy verdiğini de sanmıyorum ya neyse). Madem öğretmenlik bu kadar zor istifa et başka işe gir. Sıkar değil mi? Kendini bulunmaz hint kumaşı sanıp da azgınlaşıp durma, otur oturduğun yerde. Senin bir oyun varsa herkesin bir oyu var. Zaten memleketin başına ne geldiyse av olmaya hevesli senin gibiler ile senin gibileri avlayan oy avcılarından geldi
    Cevapla
  • ramazan sarışınboğa 10 yıl önce Şikayet Et
    bekir tezcan. anlaşılan senin öğretmenin 52 gün değil, 2 gün bile çalışmamış, okula geldiğin gibi mezun olmuşsun. eğitim almadığın için bu mesleğin asaleti hakkında ileri geri yorum yapıyorsun. senin gibilerin çocuklarının okul başarısı çok düşük, çünkü okul ve öğretmenler hakkında haddini bilmez yorumlar yapıyorsunuz ve çocuklarınız okula karşı tavır alıyor. sonuçta çocuklarınız da sizin gibi düşlünüyor ve okumuyor. Sonuçta çocuğun başarısız olma nedenini gene öğretmen olarak görüyorsunuz. Eğitim öğretmenin tek başına yaptığı bir iş değildir, okul-aile-çevre-öğretmen-medya hepsi beraber bu işin içinde.
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    bekir tezcan düşün artık öğretmenin yaptığı iş ne kadar değerli. senin yaptığın iş ne kadar değerli. altınla bakır misali. birinin kilosuna kamyonla para verirsin diğerine bi tomar para yeter. anladın sen onu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı