ÖSYM: LYS adayları sürprize hazır olsun!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının erken açıklanması konusunda adaylara süpriz yapabileceklerini bildirdi.

ÖSYM: LYS adayları sürprize hazır olsun!
ÖSYM: LYS adayları sürprize hazır olsun!
GİRİŞ 15.06.2013 12:07 GÜNCELLEME 15.06.2013 12:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

-"Sonuçları en kısa zamanda açıklamak için her türlü hazırlığı yaptık. Şu anda tarih vermek mümkün değil, takdir edersiniz ki 81 ilde yaptığımız sınav, bütün bu evrakın gitmesi gelmesi, onların taranması okunması bir zaman alacaktır ancak hedeflediğimiz çok güzel bir sürprizimiz yine olacak"

-"Bu yıl ilk kez diploma notlarını e-okul üzerinden alacağız. Pazartesi günü adayların diploma notlarını e-okul üzerinden incelenmek üzere tüm adaylara açacağız, kontrol etmelerini isteyeceğiz. Bu, bizim hesapları yapmamızı, sonuç açıklamamızı da hızlandıracak bir etki oluşturacak"

Demir, LYS Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) öncesi Yemen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah Al-Hamidi ve beraberindeki heyetle sınav yapılacak binaları inceledi.

Ali Demir, AA muhabirine, kurum sınavı da olsa üniversiteye giriş sınavı da olsa yaptıkları tüm sınavlarda aynı güvenlik tedbirlerini uyguladıklarını söyledi. LYS sınav evraklarının, çarşamba gününden itibaren çok yüksek güvenlik tedbirleri içerisinde illere gönderildiğini belirten Demir, bu sabah itibarıyla depolardaki evrakların sınav binalarına dağıtıldığını, emniyet görevlileri, kuryelerle sınav güvenliği açısından bütün tedbirlerin alındığını dile getirdi.

YGS'de sonuçlarının hızlı açıklanmasının, "rekor" olarak algılandığını belirten Demir, ancak bunun "ÖSYM'nin yeni standartları" olarak ifade edilmesinin yerinde olacağını vurguladı.

ÖSYM'nin LYS sonuçlarını da en kısa zamanda açıklamak için her türlü hazırlığı yaptığının altını çizen Demir, "Bunda da benzer bir çalışma yapılacak. Bundan sonra bütün sınavlarımızda aynı olacak. Çünkü ciddi şekilde sınav sistemimizi organize ediyoruz, bilişim altyapımızı düzenledik. Dolayısıyla bu bizim için artık sıradan bir olay haline gelmiştir. Şu anda tarih vermek mümkün değil. Takdir edersiniz ki 81 ilde yaptığımız sınav, bütün bu evrakın gitmesi gelmesi, onların taranması okunması bir zaman alacaktır. Ancak hedeflediğimiz çok güzel bir sürprizimiz yine olacak" dedi.

Adayların puanlarının ve yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, diploma notlarının da kullanıldığını anımsatan Demir, bugüne kadar diploma notlarının "okul.ösym.gov.tr" adresi üzerinden lise müdürlerince girildiğini, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının e-okuluyla uyuşum sağlandığını anlattı.

Bu yıl ilk kez diploma notlarının e-okul üzerinden alınacağını bildiren Demir, "Şu anda bu bilgileri almış durumdayız. Pazartesi günü adayların diploma notlarını, e-okul üzerinden incelenmek üzere tüm adaylara açacağız, kontrol etmelerini isteyeceğiz. Düzeltme gerekiyorsa e-okul üzerinden düzeltip, bize yeniden bilgi girişi olacak. Bu, bizim hesapları yapmamızı, sonuç açıklamamızı da hızlandıracak bir etki oluşturacak" diye konuştu.

LYS'ye giren tüm adaylara başarılar dileyen Demir, adayların sınav kurallarına uymalarını ve sınava sakin gitmelerini istedi.

"Dünya ÖSYM'yi gıptayla izliyor"

ÖSYM'nin ciddi bir sınav ve bilgi birikimi olduğuna işaret eden Demir, bu birikimi dünyanın gıptayla izlediğini dile getirdi. Sudan, Nijerya, Kazakistan, Azerbaycan ve Kıbrıs gibi birçok ülkeden heyetlerin ÖSYM'nin uygulamalarını incelemek üzere geldiğini anlatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yemen heyeti, benzer bir sistemi ülkelerinde kurmak üzere yerinde inceleme yapmaya geldi. Bakan Yardımcısı mertebesinde, kalabalık bir heyet burada. Hafta içerisinde kurumda bilgi verdik. Bugün de sınavı fiilen görmek istediler. O nedenle evrak nasıl binaya geldi, salonlar nasıl organize edildi, bunları görmelerini sağladık."

AA

YORUMLAR 5
  • Abdulkerim Şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    DEVAMI. 2.) II. Dünya Savaşı'na ortam hazırlayan antlaşmalarla ilgili öncüllü sorunun hatalı olduğunu bildirmek isterim. Soru kökü şu şekilde: 1.Dünya Savaşı sonrasında imzalanan anlaşmaların ağır şartlarından kurtulmak isteyen bazı devletler, 2.Dünya Savaşı'nın """ÇIKMASINDA""" etkili olmuştur. TRT'de açıklanan cevap ""Neuilly (Bulgaristan) ve Versay (Almanya) Anlaşmaları"dır. Lakin Neuilly Anlaşması'nın II. Dünya Savaşı'nın """"ÇIKMASINDA"""" herhangi bir katkısı yoktur. Bulgaristan II. Dünya Savaşı'na, savaşın """"ÇIKMASINDA""""n(1939) iki yıl sonra(1941) katılmıştır. Dolayısıyla Bulgaristan'la imzalana Neuilly'nin, zaten çıkmış bir savaşın çıkmasında etkili olması gibi bir durumdan bahsedilemez.
    Cevapla
  • Abdulkerim Şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    2 TANE HATALI SORU VAR . 1.) Akkoyunlularla ilgili soruda öncüllerin hepsi yanlış olduğu için sorunun iptal edilmesi gerekmektedir. Öğrencilerin çalışırken, görevlilerin de soruları hazırlarken kıstas almaları gereken kitap MEB'in tarih kitabıdır. MEB'in 10.Sınıf tarih kitabında Akkoyunlu Devleti'nin kuruluş tarihi XIV.yy (1350) olarak verilmiş olduğundan sorunun iptal edilmesi gerektiği açık bir şekilde ortadadır. ÖSYM'nin bu soruyu iptal etmemesi, MEB kitaplarının doğrularla çelişen bilgiler içerdiğini ifade etmesinin başka bir yolu olur.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    neler kopya aracı değildir açıklansın. yüzükle,küpe.hatta kemerleri ile kopya tehlikesi var diye insanlar salonlara alınmadılar,kemerlerini çıkarmak zorunda kaldılar.kemerle kopya çekiliyorda başka şeyler ile girmeye nasıl izin veriliyor.nasıl bir hukuktur bu
    Cevapla
  • mustafa mercan 10 yıl önce Şikayet Et
    ösym. ali emmi de yorum ögrenciler iyi gaz veriyor Tayyip amca gerçek gaz veriyor ali amca da sanal gaz veriyor ünal yarımagan amca gibi
    Cevapla
  • murat sert 10 yıl önce Şikayet Et
    bizim zamanımızda. baya bekliyoduk bu sene jet hızıyla açıklamışlar :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi