SBS'de cevap kağıdı skandalı

Sapanca ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren aday öğrencinin soru kitapçığı ve cevap kağıdının çöp kutusunda bulunduğu iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

SBS'de cevap kağıdı skandalı
SBS'de cevap kağıdı skandalı
GİRİŞ 23.07.2013 14:23 GÜNCELLEME 23.07.2013 16:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sapanca İlkokulu'nda 8 Haziran'da yapılan SBS'ye giren Alaçam Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Aktaş'ın (14) soru kitapçığı ve cevap kağıdı, sınavdan bir gün sonra çöp kutusunda bulundu.

Durumun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesinin ardından soru kitapçığı ve cevap kağıdı, tutanakla müdürlüğe teslim edildi. Yapılan araştırmada sınav gözetmenleri S.G ve S.K ile salon sorumlusu A.Ç. tarafından düzenlenen sınav tutanaklarında kitapçık ve cevap anahtarlarının eksiksiz olduğunun raporlandığı bilgisine ulaşıldı.

Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Aday öğrenci Aktaş

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavını normal olarak tamamladığını, sınavın sonunda soru kitapçığı ve cevap anahtarını öğretmenleri tarafından istediği şekilde, sırasının üzerinde bıraktığını öne sürdü.

Aktaş, sınavdan 3 gün sonra kendisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağırdıklarını belirterek, sınav kitapçığı ve cevap kağıdının çöpte bulunduğunu söylediklerini anlattı.

Baba Hasan Aktaş ise olayın ardından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Sınavdan bir süre sonra sınav kağıdı çöpte bulunuyor. Okuldan oğlumu çağırıyorlar ve 'sınav kağıdın çöpte bulundu, bunu sen mi attın' diye soruyorlar. Oğlum da atmadığını söylüyor, daha sonra kimse üzülmesin diye 'ben attım' diyor. Amacı kimsenin üzülmemesi. Daha sonra olaydan ben haberdar oldum. Oğlum sınavı bitirdikten sonra öğretmenlerin talimatı doğrultusunda cevap kağıdını masanın üstüne bıraktığını ve öyle çıktığını söyledi. 'Daha sonra bize sınav kağıdınız çöpte bulunmuştur' diye haber geldi. Ben okuldan sınav kağıtları düzeltilecek, Ankara'ya gidecek, tekrar değerlendirilecek düşüncesi ile 5-10 gün sesimi çıkarmadım ancak baktım, hiçbir şey çıkmıyor, gidip Sapanca Cumhuruyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Tüm buna sebep olan öğretmenlerin hepsinden davacıyım."

Baba Aktaş. oğlunun mağduriyetinin giderilmesi durumunda öğretmenler hakkındaki şikayetini geri alacağını sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydederek, sınav kağıdının tutanakla Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • meris 10 yıl önce Şikayet Et
    bu işte bir bit yeniği var. zamane öğrencileri her türlü fırıldağı çeviriyor.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 10 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar hep şaibeliydi. 2010 yılındaki kpss sınavı Türkiye tarihinin en büyük kopya skandalına sahne olmuştur. Güneydoğu'da nasıl kopya çekildiği hiçbir zaman açıklığa kavuşmayacaktır. Hükümet sadece eğitim bilimleri sınavında kopya çekildiğine kanaat getirip bu sınavın tekrarlanmasına karar vererek 2010 yılında benim gibi binlerce kişinin hakkını gasp etmiştir. Bu sınava girmiş ve hakkı yenmiş biri olarak hiçbir zaman hakkımı helal etmeyeceğim. Kopya ile memur olanları da Allah'a havale ediyorum. Ardından öss sınavında şifre skandalı ve polis sınavlarında yine kopya olaylarının ortaya çıkması da düşündürücüdür. Bu zamana kadar yapılan sınavların hakkıyla yapıldığına inanmıyorum.
    Cevapla
  • kadir sert 10 yıl önce Şikayet Et
    türkücüler ne kadar verdiler acaba. bu öğrencinin babası hangi türkü ocağına mensup acaba...
    Cevapla
  • ALPEREN BOZKURT 10 yıl önce Şikayet Et
    NE HİKMETSE. 11 yıldır her sınav skandalla bitti...sorgulayarak düşünmek lazım
    Cevapla
  • tolga ceyhan 10 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık var bu işte . öğrenci ben attım demiş demesinede öğretmenler sınav kağıtları tam diye tutanak tutmuşlar o nasıl oluyor öğrenci kağıdı kendisi atrmış olabilir ama o öğretmenler nasıl böyle umarsız olabiliyor cevap kağıtlarını kontrol etmedenmi imzalıyorlar tutanağı hepside cezayı haketmiş aslında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi