Bu puanın altında kalan öğretmen olamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'de 60 puan alamayanın, öğretmen kadrolarına başvuramamasını kararlaştırdı

Bu puanın altında kalan öğretmen olamayacak!
Bu puanın altında kalan öğretmen olamayacak!
GİRİŞ 03.09.2013 12:04 GÜNCELLEME 03.09.2013 16:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun yıllardan bu yana uyguladığı sistemi bu yıl değiştirdi.

Geçtiğimiz yıllarda, taban puan, ihtiyaç duyulan branşlardaki boşlukları doldurmak için, düşük veya yüksek tutulurdu.

Bu yıl sistem değişikliğine gidildi. MEB, 60 puan alamayan hiçbir adayın öğretmen olmamasını kararlaştırdı.

Bu uygulama nedeniyle bazı kadrolar boş kalacak ve boş kalan kontenjanlar diğer alanlara dağıtılacak, yorumları yapıldı. 

TERCİHLER BUGÜN BAŞLADI

 

KPSS Öğretmen atama tercihleri bugün başladı. MEB, 40 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu yayımlandı. Öğretmen atamaları branş kontenjanları açıklandı.

 

KPSS öğretmen atamaları tercihleri bugün başladı. Öğretmen atamaları branş kontenjanları açıklandı. Öğretmen adayları 2 Eylül - 6 Eylül tarihleri arasında tercihlerini yapacak.

 

Adaylar başvurularını; internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan yaparak, 02 - 06 Eylül 2013 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaklar. Onaylatılmayan başvurular geçersiz olacak.

 

Atamalar 09-10 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak. Ataması yapılan adaylar 11 Eylül 2013 tarihinden itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim müdürlüğüne gerekli belgelerle birlikte başvurarak göreve başlayabilecekler.

Hangi kadroya kaç öğretmen atanacak?

 

 

 


YORUMLAR 6
  • mebrure kolay 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sağlık meslek liseleri. En az 48 tane yeni devlet sağlık meslek lisesi açıldı. Bu okulların bir çoğuda sadece hemşirelik alanında 2 -4 arası sınıf açtı. Verilen kontenjan sadece Sağlık/Hemşirelik 7 öğretmen. Acaba hengi okula gönderecek yayınlamadı ki bilelim? Acaba önceki okullarda norm durumu nasıl okulların öğretmen kadrolarını açınp bakalım neredeyse meslek öğretmeni hiç olmayan liseler var. Aynı durum diğer meslek liseleri içinde geçerli. Ücretli meslek öğretmeni bulmaksa imkansız. Aman ne düşünüyon? Ne de olsa meslek lisesi memleket meselesi. Bu proje sebebiyle de ısrarla öğrencilerin mesleki eğitime yöneltilmesi istendi peki mesleği kim öğretecek? Okullardaki branş öğretmenleri mi?
    Cevapla
  • mebrure kolay 10 yıl önce Şikayet Et
    boş sınıflar. rehberlik, din Kültürü,gemi yapımı, müzik vs. kontenjanlar boş kalacak. Okullar açılmak üzereyken bu öğretmenlerin atanmasını dört gözle bekleyen idareci ve öğrencilerin eli boş kalacak. Başvuru günü barajın 60 olduğunu söylemek büyük hata. Öğretmenlerimiz kendi branşlarındaki mezun ve atanacak oranını çok iyi biliyor bu sebeple illa 60 üstü alalım diye düşünmemiş olabilirler. Sınavdan önce bu baraj açıklansaydı bence de doğru olabilirdi.Okullar ücretli öğretmenle çalışacaklar ve onlar belki de alan mezunu bile olmayacak. Bırakın 59 alanı 40 alsaydı da alan mezunu olsaydı diyeceğiz. Hem neden taban puan açıklanıyor ki sonuçta herkes başvursun her biri öğretmen değil mi sınava girenlerin zaten? İstedikleri okula en yüksek alanlar yerleşmeyecek mi? Denizcilik lisesi ücretli gemi yapımı öğretmenini nereden bulacak kontenjan boş kalınca?
    Cevapla
  • mert_trem 10 yıl önce Şikayet Et
    meslek liselerine gereken önem verilmiyor. Her hükümet meslek lisesi üzerinden politika yapıyor ama meslek liselerine gereken önem verilmiyor. malesef bu hükümette ancak 545 teknik ögretmen alarak hayal kırıklıgı yaratmıstır.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    sanki.... sanki bazı branslara bır gecede kıyak yapma.. bazı branstan alıp dıgerlerıne aktarama
    Cevapla
  • mahmut bayrak 10 yıl önce Şikayet Et
    ADALETSİZLİĞİ GEÇİŞTİRME AÇIKLAMASI. Alanlara göre adaletsizliği örtbas etmek için geçiştirme açıklamadan öte bir şey değil. 60 puan üstü alanlardan kimse açıkta kalmadı da başvuru almıyorsunuz. o zaman üst baraj puanı koyun, geçenlerin tamamını da atayın o zaman alt baraj puanı diye bir şeye hakkınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!