Öğretmene performansına göre ücret geliyor

Başbakan Yardımcısı Babacan, eğitimde devrim niteliğinde bir çalışmanın haberini verdi. Buna göre öğretmen maaşları yeniden düzenlenecek.

Öğretmene performansına göre ücret geliyor
Öğretmene performansına göre ücret geliyor
GİRİŞ 22.03.2014 06:50 GÜNCELLEME 22.03.2014 11:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ekonomi dünyası Uludağ'da buluştu. 3'üncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne iş ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, cari açığı kısa sürede yüzde 4-5'e düşürmek gerektiğini söyledi. Yetişmiş insan gücünün cari açıkla mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Babacan, bu amaçla eğitim sisteminde yeni düzenlemelere gidileceğini açıkladı.

"Bir ülkede insanlar ne kadar yüksek katma değer üretiyorsa ekonomi de o oranda büyüyor" diyen Babacan şöyle devam etti:

"Öğretmen stratejimizi gözden geçiriyoruz. Öğretmenlerin iş performanslarını ölçmek gerek. Araştırma görevlilerinden profesörlere kadar performansı ölçüp, ona göre bir ücret modeli oluşturmayı düşünüyoruz. Daha sonra ilköğretim, ortaöğretim ve lisede de performans ölçülecek."

YORUMLAR 14
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    ışık zorlu çok çok haklısın. ülkede yalakalık diz boyu. neden yan baktın diye ters düştüğün idareciler varken performansı neye göre değerlendireceksin?. birisi demiş ki başarısız öğrenci yok başarısız aile ve öğretmen vardır. velilerin çoğu zaten her şeyi öğretmenden beklemekte. hatta okula gelip öğrencisinin kıyafeti, ders çalışmadığı, kavga ettiği, çok bilgisayar oynadığı gibi konularda bile öğretmenin kızmasını ve öğrenciyi ev ortamında kontrol etmesini beklemekte. bir nevi dadı olarak görmekte. bu uygulama hayata geçirilir ise öğretmenler olarak bir yurt açmamız gerekir. biz öğretmenlerde hem rahat rahat terbiye veririz hem de üstün başarı yakalamalarını sağlarız. canları çocuk sevmek isteyen veliler arada sırada uğrar çocuklarını sever ve giderler. anlayan anladı anlamayan yine uzaktan bol bol eleştirir.
    Cevapla
  • osman cevik 10 yıl önce Şikayet Et
    Yan gelip yatıyor bu öğretmenler. görev yerim urfa 6.30 da derse başla 13.00 da ders biter. Hükümetin ücretli öğretmenle mahfettiği öğrencileri tek kuruş almadan akşam 4.00 a kadar konu tekrarı yaparak sınava hazırla akşam program hazırla ertesi gün için hazırlık yap evin derdiyle ilgilen köyden okula okuldan köye bilmem kaç saat yol git akşam notlar tut tutanaklar hazırla sosyal kulüp rehberlik değerler eğitim falan filan için rapor yaz. Gece 12.00 da uyu sabah 6.00 da tekrar aynı şeylere devam hafta sonu yazılı oku yine rapor yine çalışma... Sonra adın çıksın yan gelip yatana..Hangi tapu memuru maliyaci nüfus müdürünün...akşam evine giderken yarım kalmış nüfus kağıtlarını tapularını maliye hesaplarını dosyalarla eve götürdüğünü gördünüz... sonrada yok efendim performansa göre maaş mışta kdv ye katkıymışta bilmem neymiş
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR ÖĞRETMEN OLARAK.... hakkaniyet ve adaletin olduğu bir sistemde, temel maaş artı çok çalışana daha çok ücret politikası... öğretmen öğretmenlikle geçinecek hale getirilmeli, öğretmenliği tek işi bilmeli ve yapmalıdır.
    Cevapla
  • Işık Zorlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Performansı değerlendirenler adil olmalıdırlar. Düşünce olarak alüyül ala bir uygulama olur. Fakat 700 bin kişilik bir camiadan bahsediyoruz. Bunların içerisinde maalesef görevini doğru dürüst yapmaktan, derslere girmekten aciz olanlar ücret söz konusu olunca burnundan kıl aldırmaz. Bunun yanında dürüst, sessiz, efendi ve başarılı olupta idareyle hem fikir olmayan, sadece işini yapmaya çalışan öğretmen (yağcılık yapmadığı için) pek rağbet görmez. Bu nedenle uygulama adil, uygulamaya çalışanlar adaletli olursa mükkemmel sonuçlar alınır. Çürük elmalar sepetten ayıklanacağı, çalışan takdir edileceği için seviye yükselecektir. Fakat ahbap çavuş ilişkisi, zihniyet takipçiliği yapılır, sendikalar müdahele edecek olursa ve en vahimi de eğitim denetçilerinin (eski tabirle müfettişlerin) yaptıkları gibi yandaş ve tarafgir değerlendirme yapılırsa değişen bir şey olmayacaktır.
    Cevapla
  • Maide Can 10 yıl önce Şikayet Et
    hak eden. artık memur oldum tamam deyip yatmak yok hele çocuklarımız emanet ettiğimiz öğretmenler sürekli kendini geliştirmeli çalışan kazanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!