'2010 çocukluk hayalimi yok etti'

2010'daki KPSS skandalı öğretmenlik umudu taşıyan bir çok vatandaşta büyük hayal kırıklığı yaşattı.

'2010 çocukluk hayalimi yok etti'
'2010 çocukluk hayalimi yok etti'
GİRİŞ 05.04.2015 11:14 GÜNCELLEME 05.04.2015 12:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) sonra ortaya çıkan kopya iddiaları nedeniyle parçaladığı hazırlık kitaplarının sayfalarından bazı süs eşyaları yapmaya başlayan ve zamanla "paper art" (kağıt sanatı) sanatçısı olan Özlem Ergül (36), "2010 KPSS, çocukluk hayalimi, umutlarımı tamamen yok etti" dedi.

Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi bitirdikten sonra 4-5 yıl KPSS'ye hazırlandığını belirterek, özellikle 2010 yılında yapılandan çok umutlu olduğunu söyledi.

Bölümü için yeterli puanı alacakken, KPSS'de kopya skandalı yaşandığını ifade eden Ergül, "Sınavda birçok kişi tüm soruları yapıp atandı. Ben o kadar hazırlanmıştım ama tüm soruları yapamadım ve atanamadım. Birçok kişi soruların tamamını yaptığı için bizim puanlarımız düşük kaldı. Normalde o kadar soru yanıtlamayla daha iyi puan alıp, atanabilirdim ama olmadı" diye konuştu.

O dönemde sınavdan sonra elinde birçok KPSS hazırlık kitabı kaldığını dile getiren Ergül, şöyle devam etti:

"Kitapları atsam vicdanım el vermeyecekti. 2010 KPSS, beni bilmediğim bir yola sürükledi. Çocukken en büyük hayalim öğretmen olmaktı. Meslek lisesinden mezun olduktan sonra inanılmaz çabalar sonucu ÖSS'yi kazanıp Selçuk Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünü kazandım. Oradan mezun olup en büyük idealim olan öğretmenliğe başlayacaktım. Ben üniversiteyi bitirdiğim sene KPSS çıktı. 2010'da KPSS'yi kazanıp artık atanmak istiyordum. Öğretmen olmak istiyordum. Halen işsizim, çünkü bitirdiğim bölüm sadece öğretmenlik yapmama müsaade ediyor. Zamanla öğretmenlikten vazgeçip hayata bir şekilde devam etmek istedim. Ama iş aradığımda kapılar bir bir yüzüme kapandı. Hayatı anlık yaşıyorum."

2010 KPSS'ye yönelik başlatılan soruşturmanın birçok mağdura umut olduğunu belirten Ergül, "2010'da birçok arkadaşım KPSS'deki kopya skandalı nedeniyle davalar açtı. Ben de arkadaşlarımla birçok protesto ve eylemlere katıldım. Dava açan hiçbir arkadaşım olumlu sonuç alamadı. Davaları kazanamadılar. Kazanamayacağım bir dava için uğraşmak istemedim. Eylemlerde zaten kimse bizi fark etmedi. KPSS için savaş vermeyi ben çoktan bıraktım" ifadesini kullandı.

Kopya skandalı yüzünden bir daha KPSS'ye girmek istemediğini vurgulayan Ergül, "En büyük hayalim olan öğretmenliği şu an istemiyorum, o boyuta geldim. 2010 KPSS, çocukluk hayalimi, umutlarımı tamamen yok etti. 2010'a kadar hayallerimin peşinden koştum ama o kopyadan sonra ben de ne umut kaldı ne geleceğe yönelik hayaller" dedi.

Sınavdan sonra KPSS kitaplarını parçalamaya, yırtmaya karar verdiğini anlatan Ergül, parçaladığı KPSS kitaplarının sayfalarından küçük süs eşyaları yapmaya başladığını söyledi.

KPSS kitaplarının hayal dünyasında farklı şekillere büründüğünü belirten Ergül, "Zamanla paper art sanatçısı oldum. El yeteneğimi ilerletiyorum. Halen ailemle yaşıyorum. Kendi ekonomik özgürlüğüm yok. İşsizim. Kağıtlardan, vazo, melek objeleri, ekmeklik, sepet gibi şeyler yapıyorum ama Türkiye'de fazla bilinmediğinden maddi getirisi çok yok" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hilal kaya keklik 9 yıl önce Şikayet Et
    96 eğitim bilimleri 78 genel kültür ve genel yetenek netim vardı ama 74 geldi.2007-2008-2009 katsayıları ile 80-84 puan aralığı geliyordu.Ama o kadar full çeken oldu ki atanamadım.2003 mezunuyum.Tüm inancım kırıldığı için bir daha da hazırlanmadım.Allah hakkımı kimseye yedirmeyecektir.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    benim de çocukluk hayalim ÖĞRETMEN olmaktı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi