İstanbul Üniversitesi'nden önemli karar!

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, bu yıl öğrenci sayısını azalttıklarını, gelecek seneler de bu işlemin devam edeceğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi'nden önemli karar!
İstanbul Üniversitesi'nden önemli karar!
GİRİŞ 15.10.2015 14:24 GÜNCELLEME 15.10.2015 14:24

Ak, " 2015 yılı öğrenci kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu, her yıl devam edecek. Amacımız İstanbul Üniversitesini lisans üstü merkezli eğitim veren, ülkemizdeki üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağını temin eden bir yapıya dönüştürmek" dedi. Ak, bu açıklamayı İstanbul Üniversitesinin 2015-2016 Akademik yılı açılış töreninde yaptı.
 
YENİ AMAÇLARINI AÇIKLADI

Bu yıl ilk kez rektör olarak törende yer alan Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını "promter" cihazı kullanarak yaptı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Ak, İstanbul Üniversitesiyle ilgili yeni yapılanma planlarını açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: Girişimci, yenilikçi ve çözüm odaklı bireylerin yetişmesini sağlayacağız. 2015 yılı öğrenci kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu, her yıl devam edecek. Amacımız lisans üstü merkezli eğitim veren ülkemizdeki üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağını temin eden bir yapıya dönüştürmek. Lisansüstü öğrencilerimizin hem sayısını hem de nitelikli çalışmalarını arttıracağız. Lisansüstü öğrencilerimizin çağın ihtiyaçlarını karşılayıp, geleceğin ihtiyaçlarını tasarlayabilen ülkemizin ve tüm dünyanın sorunlarını bilimsel bakış açıları ve geliştirdikleri projeler ile çözecek nitelikte bilim insanları olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
 
NOBEL ÖDÜLLÜ SANCAR'A ALKIŞ

İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak'ın konuşmasında en çok alkış alan bölümse Nobel ödülü Prof. Dr. Aziz Sancar'dan söz ettiği kısım oldu. Ak," Geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarımızdan Prof.Dr. Sayın Aziz Sancar'ın kimya alanında nobel ödülü alması hepimizi gururlandırdı" dedi. Salondan alkışlar yükseldi.
 
NOBELLİ İKİ TÜRK DE İSTANBUL ÜNİVERSİTELİ

Sancar'ın kanser tedavisinde ritmik saat buluşunu yaparak dünya çapında üne kavuştuğunu hatırlatan Ak, " Ülkemizde eğitim görüp Nobel ödülü alan iki Türk var ve ikisi de İstanbul Üniversitesi mezunu. Bu bile başlıbaşına üniversitemizin köklü geçmişini, ne kadar değerli bir geleneğe sahip olduğunu ve dünya üniversiteleri arasındaki yerini ortaya koyuyor. Bu geleneğe sahip çıkmak ve daha ileri noktalara taşımak hepimizin görevi. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!