ÖSYM Başkanı'ndan tebdil-i kıyafet sınav teftişi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, sınav güvenliğini yerinde görmek için tebdil-i kıyafet sınav teftişi yapıyor.

ÖSYM Başkanı'ndan tebdil-i kıyafet sınav teftişi
ÖSYM Başkanı'ndan tebdil-i kıyafet sınav teftişi
GİRİŞ 27.12.2015 07:22 GÜNCELLEME 27.12.2015 07:29
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçen aylarda yeni bir uygulama başlattı. ÖSYM Başkanlığı’nda üst düzey görevde olanlardan bir kısmı sınavlara aday gibi girip, soruları yanıtlıyor ve denetim yapıyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir de, 22 Kasım’dki Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) Ankara Fen Lisesi’nde girdi. Spor kıyafetle sınav salonuna gidip sırasını bekleyen Başkan Demir, güvenlik görevlilerinin araması sırasında ceketinin iç cebindeki kartları unuttu. Güvenlik görevlisinin bunu fark etmesi üzerine kartları hemen yırtıp çöpe attıktan sonra salona girdi. 

KİMSE ONU TANIMADI

Sınavın başlamasını bekledi. Gözetmenler ve salon başkanlarının soru ve cevap kâğıtlarını usulüne uygun dağıtıp dağıtmadığını gözlemledi. Sınav sorularını çözerken gözlemlerine devam etti. Sınav bittikten sonra herkesin çıkmasını bekledi. Kimse onu tanıyamadı. Hemen her sınavda Türkiye’nin farklı yerlerinde isimleri sadece başkan tarafından bilinen yöneticiler tebdil-i kıyafet salona gidip gözlem yapıyor, sonrasında sınav güvenliği ile ilgili bir rapor hazırlıyor.

Her sınavda bir gözlemci

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, böylesine gizli bir denetimin amacını şöyle sıralıyor: “Sınavların güvenliğini sağlamak için kameralarımız, ÖSYM görevlilerimiz var. Ancak, salona aday kimliği ile ÖSYM temsilcisini göndermemizin amacı bir de çıplak gözle, içerden tüm sınav süreci boyunca her şeyin kurallara uygun olup olmadığını gözlemlemek. Giden görevliler hiçbir şeye karışmıyor. Soruları çözüyor. Şu an tüm sınavlarda bu uygulamayı yapıyoruz. Kaç kişinin, nerede bu gözlemleri yaptığının bilinmesini istemediğimiz için kişi sayısı konusunda bilgi veremiyoruz. Bu tamamıyla özel bir sistem. Görevli arkadaşlarımız çıktıktan sonra bir rapor tutuyorlar. Bu sistemi uyguladığımız 4-5 sınav yaptık. Bütün illerde bu görevliler salonlarda yer alacak. ÖSYM temsilcisi olduğunu söylese bile, ispat edebileceği bir şey yok. Kameralar da güvenlik için yararlı oluyor. Ancak büyük sınavlarda 120-130 bin kamera kaydı gerekiyor, çok fazla sayıda kamera ihtiyacımız var.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 20
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    kaç puan almış birde onu söylese bu ales sorularının sınırları zorladığını görmüş mü
    Cevapla
  • gıcıkadam 8 yıl önce Şikayet Et
    Olması gerekenler bunlar... Oturmakla herşey çözülmez zaten.
    Cevapla
  • mali 8 yıl önce Şikayet Et
    normail gelse yine kümse tanımazdı zahmete girmiş..
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    batıda polis her eve silah varmı diye arama yapsa ne bulur,birde diyarbakırda,hakkaride...yapsa ne bulur
    Cevapla
  • ahmet23 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam,sınav güvenliğini OSYM merkezinde de sağlamanızı bekliyorum. Son sınavlarda bütün sahtekarlık ÖSYM sınav merkezinde döbmüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!