2016 ALES sınav sonuçları öğrenme | sonuc.osym.gov.tr

8 Mayıs pazar günü yapılan ALES sınav sonuçları bugün açıklanacak. 2016 yılı ALES sınav sonuçları ekranına haber7.com'dan ulaşabilirsiniz

2016 ALES sınav sonuçları öğrenme | sonuc.osym.gov.tr
2016 ALES sınav sonuçları öğrenme | sonuc.osym.gov.tr
GİRİŞ 25.05.2016 12:00 GÜNCELLEME 25.05.2016 12:12

8 Mayıs ALES sınav sonuçları bugün açıklanacak. 2016 ALES sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz. İşte 25 Mayıs itibariyle ALES sınav sonuçlarıyla ilgili tüm bilgiler. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğine dikkat çekildi. Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve sınav sorularının yüzde 10’undan oluşturulan temel soru kitapçığına ise ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

ALES 2016 sınav sonuçları için TIKLAYIN

ALES NEDİR?

Öncelikle “ALES Nedir?” sorusuna cevap verelim. Daha çok yüksek lisans başvuruları için girilen bir sınav olarak bilinen ALES, Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ve doktora eğitimi için girilmesi gereken bir sınavdır.

ALES’in açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’dır.

ales-sinav-sonucu-ogrenme-6546

ALES soruları ve cevap anahtarı için TIKLAYIN

ALES'E KİMLER GİREBİLİR?

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atanmak ve lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görmek isteyenlerin ALES'e girmesi gerekiyor.

2016 ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

ALES sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 senegeçerliliği vardır. Başvurularınız da geçerlilik süresi içinde girdiğiniz sınavların en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

2016 ALES SONUÇLARI NASIL - NEREDEN ÖĞRENİLECEK

Geçtiğimiz hafta pazar günü gerçekleşem Ales Sınavının sonuçları ÖSYM 2016 sınav takvimide belirtildiğine göre 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. Ales sonuçlarının erişime açılamasından sonra adaylar 2016-ALES İlkbahar Dönemi Sonuçlarını ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. 

8-mayıs-ales-sinav-sonucu-654

ALES SINAVI ŞU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR!

ALES sınavı, çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. 

ALES SINAVINDA ADAYLARIN YANITLADIKLARI TESTLER

Sayısal Puanın Hesaplanabilmesi için: Sayısal-1 (50 Soru)+ Sayısal-2 (50 Soru)+ Sözel-1 (50 Soru)

Sözel Puanın Hesaplanabilmesi için: Sayısal-1 (50 Soru)+ Sözel-1 (50 Soru)+ Sözel-2 (50 Soru)

Eşit Ağırlık Puanın Hesaplanabilmesi için: Sayısal-1 (50 Soru)+ Sayısal-2 (50 Soru)+ Sözel-1 (50 Soru)

ALES NE ZAMAN YAPILIYOR?

ALES, biri Bahar Dönemi (genellikle Mayıs ayından) biri Güz Dönemi (genellikle Kasım ayında) olmak üzere yılda 2 kez yapılmaktadır.

ALES SINAV SONUÇLARIYLA İLGİLİ TWİTTER YORUMLARI





YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...