TEOG sonuçları 2016 - TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) SORGULA - ÖĞREN!

TEOG sonuçları açıklandı. 2016 TEOG sonuçları yani TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) kontenjanları sonuçları ve Yüzdelik Dilimleri haberimizde.. Ülkemizde milyonlarca öğrencimizin geleceğine yön verecek en kritik sınavlardan biri olan TEOG 2016 sınavı nisan ayında yapılmıştı. 1 ve 2. Dönem merkezi ortak sınavlar TEOG YEP Puanları ve Yüzdelik Dilimleri TEOG sonuçları 29 Haziran 2016 Çarşamba günü yani önceki açıklandı. Ve e- okul veli bilgilendirme sistemi EBA ve MEB üzerinden açıklandı. İşte TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) SORGULA - ÖĞREN ekranına ulaşmanızı sağlayacak bağlantı linki ve TEOG YEP puanı hakkındaki diğer tüm detaylar haber7.com'da..

TEOG sonuçları 2016 - TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) SORGULA - ÖĞREN!
TEOG sonuçları 2016 - TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) SORGULA - ÖĞREN!
GİRİŞ 15.07.2016 09:52 GÜNCELLEME 15.07.2016 10:11
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

TEOG sonuçları yani TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) kontenjanları SONUÇLARI ve Yüzdelik Dilimleri haberimizde..

TEOG sonuçları açıklandı. Ülkemizde milyonlarca öğrencimizin geleceğine yön verecek kritik sınavlardan biri olan TEOG 2016 sınavı nisan ayında bilindiği üzere yapılmıştı. 1 ve 2. Dönem merkezi ortak sınavlar TEOG sonuçları Yerleştirme Puanı (YEP) kontenjanları  ve Yüzdelik Dilimleri 29 Haziran 2016 Çarşamba günü yani önceki gün e okul veli bilgilendirme sistemi EBA ve MEB üzerinden açıklandı. İşte TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) SORGULA - ÖĞREN ekranına ulaşmanızı sağlayacak bağlantı linki ve TEOG YEP kontenjanları hakkındaki diğer tüm ayrıntılar haber7.com'da..

Ortaöğretime Geçiş sınavı TEOG 2016 sınav sonuçlarının ardından YEP kontenjanları için heyecanlı bekleyiş devam ediyordu. Yerleştirme Esas Puanları, TEOG sınavına giren öğrencilerin okul tercihi yaparken geçerli olacak puanları az önce açıklandı.

Öğrenciler TEOG sonuçlarını, TEOG sonuçları sorgu ekranı, EBA, http://teog-sonuclari.eokul-meb.com adreslerinden öğrenecek. Şimdi 29 Haziran Çarşamba günü TEOG yerleştirme puanları belli olacak ve tercihler başlayacak.

TEOG YEP Puanları ve Yüzdelik Dilimleri TEOG sonuçları sayfası MEB paylaşıma açar açması gerekiyor. MEB internet sayfasını açtığında TEOG sonuçlarına aşağıda verdiğimiz bağlantı linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

TEOG SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG LİSE PUANLARI VE KONTENJANLARI

Daha önce yayınlanan TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre TEOG yerleştirme puanları (YEP) bugün MEB tarafından açıklanacak. Lise tercihi yapacak olan öğrenciler açısından oldukça önemli olan bu puanlarla birlikte yüzdelik dilimler de öğrenilmiş olacak.

 

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

ÖZEL OKULLAR İÇİN KAYIT YAPTIRANLAR TERCİH YAPABİLECEK Mİ?

30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

Tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonları görülecektir. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretleyecektir. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 9 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin kaydı, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler 16 Eylül 2016 mesai saati bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları İrtibat Bürolarına müracaat edip okul türünü seçerek kesin kayıtları yaptırmaları gerekmektedir.

Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Bu öğrenciler istemeleri halinde 05-08 Eylül 2016 tarihleri arasında il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca, il/ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvurusunda bulunabileceklerdir.

BOŞ KALAN KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Okulların boş kalan kontenjanları, 08 Ağustos 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.trinternet adresinden ilan edilecektir.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

• 09-15 Ağustos 2016,
• 19-23 Ağustos 2016,
• 26-31 Ağustos 2016
tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır. Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 19 Ağustos 2016
• 26 Ağustos 2016
• 05 Eylül 2016
tarihlerinde http://e-okul.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

YORUMLAR 35
  • buzadam 5 yıl önce Şikayet Et
    hayatımı karartan sınav.
    Cevapla
  • tyyhbf 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi
    Cevapla
  • TSli 7 yıl önce Şikayet Et
    0,08 ile kaçirdim
    Cevapla
  • İİİİ 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzdlik dilimim 10.8 istediğim lisenin ise 7.6 yedeklerden fln girebilir miyim?¿
    Cevapla
  • neslihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden açıklanıyor teog sonuçları çok merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü