ALES sınav sonuçları açıklandı mı? Öğrenme ekranı

Binlerce kişinin yüksek lisans eğitimini almak için girdiği ALES sınav sonucu büyük merak konusu oldu. Peki 2016 yılında düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

ALES sınav sonuçları açıklandı mı? Öğrenme ekranı
ALES sınav sonuçları açıklandı mı? Öğrenme ekranı
GİRİŞ 31.12.2016 09:09 GÜNCELLEME 31.12.2016 09:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından düzenlenen ve birçok kişinin yüksek lisans yapmak için başvuruda bulunup katılım gösterdiği ALES sınav sonuçları için geri sayım başladı. Sınava katılan binlerce kişi 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sınav sonucunu merak ediyor. Peki ALES sınav sonucu bugün veya bu hafta açıklanır? Sınav sonucu tam olarak ne zaman açıklanacak? 

ALES SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlara https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler.

ÖSYM ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2016) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ALES NEDİR?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) kısaca, yükseköğretim kurumlarındaki kadrolara girişte ve lisansüstü eğitim başvurularında kullanılacak olan puanı almak için girilen sınavdır.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Yağmur 7 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sonuçları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!