AÖL sınav sonucu bugün açıklanacak mı? 2017

Binlerce öğrencinin girdiği açıköğretim lisesi (AÖL) sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu oldu. Peki 2017 AÖL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Öğrenciler gözünü Milli Eğitim Bakanlığı'na çevirdi.

AÖL sınav sonucu bugün açıklanacak mı? 2017
AÖL sınav sonucu bugün açıklanacak mı? 2017
GİRİŞ 24.01.2017 09:07 GÜNCELLEME 24.01.2017 10:18

23 Ocak pazartesi günü itibariyle AÖL sınav sonucu açıklandı mı? Açık öğretimden lise okuyan binlerce kişinin girdiği AÖL 1.dönem sınav sonuçları henüz açıklanmadı. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yapılan açıköğretim lisesi sınav sonuçları 30 Ocak açıklanması bekleniyor. Peki AÖL sınav sonucu nasıl öğrenilir? Son dakika açıklaması ile birlikte açıköğretim birinci dönem sınav sonuçlarının açıkladığı ile ilgili gelen bilgiler ise gerçeği yansıtmamaktadır.

AÖL SINAV SONUÇ ERKANI - TIKLA

7 - 8 Ocak açıköğretim sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler http://aolweb.aol.meb.gov.tr ekranlarına giriş yaptıktan sonra "Güvenlik Kodunu" doğru bir şekilde girdikten sonra "Öğrenci Numarası" ve "Şifre" işleminden sonra sınav sonuç ekranına ulaşabilir

AÖL İKİNCİ DÖNEM SINAV TAKVİMİ

İkinci dönem sınavları ise 18-19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem AÖL sınav giriş belgeleri 14 Mart 2017’de erişime açılacak. 

AÖL YENİ KAYITLAR

Açıköğretim Lisesi’ne kayıtlı olan öğrenciler 2017’inin ilk sınavının sonuçlarını merakla beklerken yeni kayıt yaptıracakların beklediği haber geldi. MEB, resmi internet sitesi üzerinden Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Ana sayfada yapılan duyuruda; “Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt işlemleri 13 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.” ifadesi kullanıldı.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.

Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.

AÖL SINAVI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı