Şubat öğretmen atamasında en az atama yapılması beklenen branşlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 2017 Şubat öğretmen ataması müjdesinin ardından en az atama olacak branşlar büyük merak konusu oldu.

Şubat öğretmen atamasında en az atama yapılması beklenen branşlar
Şubat öğretmen atamasında en az atama yapılması beklenen branşlar
GİRİŞ 17.02.2017 12:50 GÜNCELLEME 17.02.2017 12:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Öğretmen adayları gözünü 2017 Şubat öğretmen atamasına çevirdi. MEB Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Şubat ayının 2. Haftasından itibaren başvuruları başlatılacak olan 20 bin öğretmen atamasında hangi branşlarda en az atama yapılacak soruları sorulmaya başladı. İşte Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamada en düşük kadro verdiği tüm branşlar

2015 yılı 35 bin atamasından bir kontenjan verilen branşlar

Matbaa, Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar, Metalurji Teknolojisi, Tasarım Teknolojileri, Ray.Sis.Tek./Ray.Sis.İnşaat, Tekstil Tek./Tekstil Terbiye, Gemi Yapımı/Gemi Tesisatı, İspanyolca, Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kürtçe - Zazaki), Sağlık/Ortopedik Protez-Ortez, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon, Müzik Aletleri Yapımı branşlarına sadece bir kadro verildi. 

2015 yılı 35 bin atamasından 2-9 arası kontenjan verilen branşlar

Sanat Tarihi, Sağlık Bilgisi, Rusça, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Gemi Yapımı/Tekne ve Yat Yapımı, Laboratuvar Hizmetleri, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Hukuk, İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon, Tarım Tek./Tarım Makineleri, Plastik Teknolojisi, Sanat ve Tasarım/Dekoratif Sanatlar, Hayvan Yetiştiriciliği, Psikoloji, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Makine Tek./Makine Ressamlığı, Denizcilik/Gemi makineleri, Uçak Bakım/Uçak Gövde-Motor, Gemi Yapımı/Çelik Gemi Yapımı, Sanat ve Tasarım/İç Mekan Dekorasyon, Uçak Bakımı/Uçak Elektroniği, Makine Tek./Makine Model, Gazetecilik, Ray.Sis.Tek./Ray.Sis.Makine, Tarım Tek./Bahçe Peyzaj, Çince ve Hayvan Sağlığı branşlarına 9'dan başlamak üzere aşağıya doğru 2 kadro verilen branşlar olarak göze çarptı. 

2016 yılı 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında 1 kontenjan verilen branşlar

Aile ve Tüketici Hizmetleri, Arapça, Büro Yönetimi,  Denizcilik / Gemi Yönetimi, Denizcilik/Gemi Makineleri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Gemi Yapımı / Gemi İnşa, Gıda Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf/Grafik, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Hukuk, Hayvan Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği İnşaat Tek./Yapı Tasarımı, Laboratuvar Hizmetleri, Makine Tek./Makine Ressamlığı, Makine Tek./Makine ve Kalıp, Matbaa, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Pazarlama ve Perakende, Radyo-Televizyon, Sanat Tarihi, Sanat ve Tasarım/İç Mekan Dekorasyon, Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar, Seramik ve Cam Teknolojisi, Tarım Tek./Tarım/Bahçe ve Tarla Bitkileri, Tekstil Tek./Tekstil, Uçak Bakımı/Uçak Elektroniği ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri birer kontenjan verilen branşlar olarak ortaya çıktı. 

2016 yılı 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında 2 ile 9 arası kontenjan verilen branşlar

Muhasebe ve Finansman, El San.Tek./El Sanatları, El San.Tek./Nakış, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Sağlık Bilgisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri, Hayvan Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı / Hayvan Sağlığı, İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Fransızca, Uçak Bakım/Uçak Gövde-Motor ve Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kürtçe - Zazaki) branşları olarak gerçekleşti. 

KAYNAK: MYMEMUR
YORUMLAR 2
  • EDEBİYAT-I HAYAT 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekim 2016 öğretmen atamasında 850 Türk Dili ve Edebiyatı kontenjanına 710 başvuru oldu ve 400 kişi alındı. Şubat-Mart 2017 atamasında da 5000 dershaneci alınıp yine 850 edebiyatçı (450 ekimden kalan+400 kişi bu atama için)alınmasını talep ediyoruz. 46 bin mezunla Türk Dili ve Edebiyat mezunun atanması Kaf dağının ardındaki elma oldu, ulaşabilene aşk olsun. 79-80 puanlar mülakatı bile göremedi. Böylesine önemli bir bölümün istihdamının hesap edilmemiş olması,Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının mağdur olması büyük bir talihsizliktir.En az 2000 bin kpss ile 850 de dershaneci(sigortalılık 4 yıla düşüp) atanmasını talep ediyoruz. İnşAllah mağduriyetimiz bir nebze olsun giderilir.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Aferin ne kadar ustaca kandırıyorsun insanları annen sninle gurur duyuyordur n15 senelik öğrenimin ardından ekmek parası kazanma hayaliyle yaşayan ve umutlarıyla oynadığın gençlerin annelerinin bedduaları da seninledir unutma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki