Bilim Seyyahları Balkanlar'da

Bilim Seyyahları projesi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından iki yıldır başarıyla gerçekleştirilmektedir.

 Bilim Seyyahları Balkanlar'da
Bilim Seyyahları Balkanlar'da
GİRİŞ 24.04.2017 14:05 GÜNCELLEME 24.04.2017 14:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplumun fen bilimlerine olan ilgisini arttırmayı hedefleyen, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladığı Bilim Seyyahları projesi, ülke sınırlarını aşarak farklı ülkelerde uygulanmaya başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje ilk defa yurt dışında Balkanlar'da Karadağ, Kosova ve Makedonya'da kurulan işbirlikleri ile hayata geçiriliyor.

Bilim Seyyahları Balkanlar projesinin birinci aşaması Karadağ'ın başkenti Podgorica'da Mehmed Fatih Medresesi ortaklığı ile Cumhuriyet meydanında halka açık olarak gerçekleştirildi. Karadağ'da ilk defa yapılan bilim şenliği organizasyonuna katılımın yüksek olduğu gözlendi. Ülke genelinde farklı şehirlerden öğrencilerin ziyaret ettiği etkinliğe aileler ve gençler de yoğun ilgi gösterdi. 

Projenin açılışında konuşan Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, iki ülke öğrencilerinin bu tarz bir projede bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Projenin ülke eğitimine büyük katkı sağlayan Mehmed Fatih Medresesi tarafından yürütülmesinden son derece mutluyum. Projenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılması da başka bir mutluluk." dedi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mitat Tekçam da Türkiye ve Karadağ arasındaki ortak projelerin tanıtılmasının önemli olduğuna işaret ederek "Birçoğunuz biliyorsunuz ki Kur'an-ı Kerim 'oku' diye bizlere hitap etmekte, bilenlerle bilmeyenlerin bir olmayacağını vurgulayarak bizleri varlık ve kainat hakkında düşünmeye davet etmektedir" dedi. Bu proje ile uygulamalı bilimlerde edinilen tecrübenin gençleri varlık hakkında bütüncül bir kavrayışa taşıyacağını belirtti.

Mehmet Fatih Medresesi Müdürü Fuad Cekic de projenin iki ülke öğrencilerini yakınlaştırmayı hedeflediğini belirterek "İki ülke kültürünün birbirini tanıma yollarından birisi de bilimdir. Proje kapsamında medreselerin de doğa ve sosyal bilimlere önem verdiğini göstermek istedik." ifadelerini kullandı. 

Çocukları ve gençleri bilimin eğlenceli dünyası ile tanıştırmayı hedefleyen Bilim Seyyahları'nda fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanında hazırlanan onlarca deney gösterisi ve atölye çalışmaları yer aldı.  Binlerce katılımcı bilim tiyatrosuyla tarihte öne çıkmış bilim insanlarıyla tanışma fırsatı bulurken mucitler atölyesinde yeniden keşfetmenin mutluluğunu yaşadı. 

Bilim Seyyahları proje ekibi Karadağ'ın ardından Kosova'ya gidecek. Projenin Balkanlardaki ikinci bölümüne ev sahipliği yapan Alauddin Medresesi, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte Priştine'de gençleri keşfetmenin büyülü dünyasına davet edecek. 27 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek etkinlik'ten sonra Bilim Seyyahları, rotasını bir sonraki etkinliğin hazırlıkları için Türkiye'ye çevirecek. 

Bu projede THY, Teknopark İstanbul, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sultangazi Belediyesi, İstanbul Ağaç AŞ. ve Mental İK kurumlarının desteğini alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilimin eğlenceli dünyasını tarihi ve kültürel bağlarının kadim medeniyetimize dayandığı topraklara taşımış oluyor.

Bilim Seyyahları yeni rotalarla yoluna devam edeceğe benziyor.

YORUMLAR 1
  • başkan RTE 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yolunuzu açık etsin.. Türkiyenin en güzel en başarılı okulu. gurur duyuyoruz sizlerle.. Mitat Tekçam hocamızı ve ekibini tebrik ederiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!