2017 ALES soru ve cevapları son dakika açıklaması!

ÖSYM tarafından yapılan 07 Mayıs 2017 ALES soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Binlerce kişinin girdiği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş (ALES) sınavı soru ve cevapları haberimizin detayında.

2017 ALES soru ve cevapları son dakika açıklaması!
2017 ALES soru ve cevapları son dakika açıklaması!
GİRİŞ 10.05.2017 12:25 GÜNCELLEME 10.05.2017 12:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2016 - 2017 eğitim öğretim yılında bu hafta sonu ALES sınavı yapıldı. Sınavın sona ermesi ile birlikte öğrenciler ALES soru ve cevaplarına gözlerini dikti. 09 Mayıs salı günü itibariyle binlerce kişinin merakla beklediği ALES soru ve cevapları ile ilgili ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. İşte 2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) soru ve cevapları ile ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)

ALES SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ALES soruları ve cevapları her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Yılda iki kez gerçekleştirilen ALES soru ve cevaplarının 1 hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

2017 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) sonuçları takvime göre 08 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

ALES NERELERDE GEÇERLİDİR?

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,
 
Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,
 
Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılan bir sınavdır. Bu alımlarda geçerlidir.

NASIL SORULAR SORULDU?

Sınava girecek olan adaylar için sözel ve sayısal olmak üzere iki farklı bölüm yer almaktadır. Bu bölümlerde kendi içlerinde Sayısal-1, Sayısal-2 ve Sözel-1, Sözel-2 olarak ayrılır. Sınavda cevaplanacak toplam soru sayısı 160’tır. Her bir bölümde 40 soru yer alır. Sayısal testler genel olarak adayların mantıksal olarak akıl yürütebilme becerilerini ve sayısal becerilerini ölçmeye yönelik olarak hazırlanır. Sözel testler ise adayların sözel olarak akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik hazırlanır. Sınavda sorulan sorular yükseköğretim programlarından kazanılmış olan yeterlilikleri ve bilgileri ölçmek için değildir. Sınavda sorulan sorular farklı alanlardan mezun olan adayların cevap verebileceği nitelikte olan sorulardır. Adaylar, puanlarının yüksek olarak hesaplanmasını istediği ağırlıklı puanlara göre 4 test içerisinden en az 3 tanesini cevaplandıracaktır. İsteyen adaylar tüm testleri de çözebilme hakkına sahiptir. 

YORUMLAR 2
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sorularının hemen sınavdan sonra açıklanmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • metin 6 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYM her sınavda ayrı telden çalıyor. Ya soru sayısı ya konular değişiyor. Ayrıca verdikleri kurşun kalem sayısal ve eşit ağırlık öğrencileri için işkence resmen ucu hemen kalınlaşıyor. Uçlu kalem istiyoruz. Birde sorular ya çok kolay ya çok zor ortalama çalışanlar hiç çalışmasa daha iyi. Ayırt edicilik kötü malesef.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"