2017 ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

Binlerce kişinin yüksek lisans eğitimini almak için girdiği ALES sınav sonucu büyük merak konusu oldu. Peki 2017 yılında düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

2017 ALES sınav sonuçları açıklandı mı?
2017 ALES sınav sonuçları açıklandı mı?
GİRİŞ 16.05.2017 09:08 GÜNCELLEME 16.05.2017 09:08

Geçitğimiz hafta sonu ÖSYM tarafından düzenlenen ve birçok kişinin yüksek lisans yapmak için başvuruda bulunup katılım gösterdiği ALES sınav sonuçları için geri sayım başladı.  Sınava katılan binlerce kişi 2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sınav sonucunu merak ediyor. Peki ALES sınav sonucu tam olarak ne zaman açıklanacak?  

2017 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) sonuçları takvime göre 08 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak.

ÖSYM ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!