2017 Karne notu nasıl hesaplanır? Taktir Teşekkür belgesi hesaplama

2017 ikinci dönem sınav sonuçları açıklanması ile birlikte e-okul karne notu hesaplaması büyük merak konusu oldu. Özellikle öğrenciler gözünü taktir ve teşekkür hesaplamasına çevirdi. İşte MEB karne puan hesaplaması...

2017 Karne notu nasıl hesaplanır? Taktir Teşekkür belgesi hesaplama
2017 Karne notu nasıl hesaplanır? Taktir Teşekkür belgesi hesaplama
GİRİŞ 16.05.2017 17:20 GÜNCELLEME 16.05.2017 17:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

e-Okul takdir teşekkür hesaplama 2017 VBS giriş ile karne notu devamsızlık öğrenme ekranı e okul e-Okul giriş ile takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ile karne notu sorgulama ekranına nasıl girilir? Milyonlarca öğrenci 9 Haziran 2017’de karnelerini alıp yaz tatiline çıkacak. Tatil öncesi son sınavlarını olan öğrenciler, takdir veya teşekkür belgesi alıp alamayacağını merak ediyor. Veliler de son sınavlarına giren öğrencilerinin notlarını öğrenmek için e-Okul VBS’ye giriş yapıyor. İşte takdir teşekkür belgesi hesaplama ve e-Okul VBS giriş bilgileri...

 E-OKUL TAKDİR, TEŞEKKÜR VE KARNE NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul veli bilgilendirme sistemi ve takdir teşekkür hesaplama son günlerde öğrenciler tarafından en çok ziyaret edilen sistemler arasında oluyor. İlköğretim ve lise öğrencilerinde takdir teşekkür telaşı başladı. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Öğrenci ve velilerde ise son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu telaşı başladı.

Takdir ve Teşekkür Belgesi ilk ve orta öğretim öğrencilerin bir yıllık eğitim-öğretim döneminde, her dönem sonunda başarılarına göre aldıkları belgedir. Bu belge 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan eğitim dönemini kapsar. Yazılılardan alınan notların ortalaması öğrencinin takdir, teşekkür alması ya da belge alamama durumunu belirler.

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra T.C. Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

taktir-ve-teşekkür-belgesi

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp ikiye bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

 ONUR BELGESİ KİME VERİLİR?

Onur belgesi verilecek olan öğrencide, okul öğrenci disiplin ve ödül kuralının puan şartı aranmamaktadır. Öğrencilerin Türkçe’yi ne kadar düzgün konuşup konuşamadığına, bilimsel projelerde ve sosyal etkinliklerde yer alıp almadığına, okul araç gereçlerini doğru kullanıp kullanmadığına bakılır. Bunlar dışında insan ilişkilerinde örnek olunup olunmadığı, görgü kurallarına uyulup uyulmadığı, derslere düzenli olarak girilip girilmediği de onur belgesi verilecek öğrencinin seçiminde dikkat edilmekte olan diğer konulardır. Okul ve ders düzenleri dışında ders yılının başında öğretmenler kurulu da onur belgesi için gerekli olan davranışları belirler. Öğretmenler kurulu tarafından belirlenecek olan bu davranışlar okul yönetimi onur kurulunun aracılığı ile öğrenci disiplin ve ödül kuruluna aktarılır. Dönem sonunda da öğrencilere göstermiş oldukları başarı doğrultusunda ödül belgeleri verilir. Ödül belgeleri öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan bir tören ile öğrencilere verilir.

YORUMLAR 13
  • İlayda 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben taktir alacam dedim annem alamazsın dedi kendime güvenerek taktir aldım , anneme işte sana taktir ...
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortlm 71 matematik ortalamam 45 tskr Alabilirmiyim
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    84.0719 ortalamam taktirn belgesi alabilmek için kaç puan gerekir
    Cevapla
  • tahsin 5 yıl önce Şikayet Et
    85 te alınır
    Cevapla
  • Wxxxxw 6 yıl önce Şikayet Et
    Aritmetik ortalama bu doğru çıkıyor . Zaten " e okul " da böyle hesaplıyor . Takdir => 99.46 ile
    Cevapla
  • Özge 6 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Gaziosmanpaşa'da toprak kayması meydana geldi
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi