Yenidoğu Akademi : Öğretmen değişirse dünya değişir!

Yenidoğu Eğitim Kurumları geliştirdiği Bütünsel Eğitim Sistemi (BES) çerçevesinde öğretmenlerin, nitelikli ve kültürlü olmalarının yanında sürekli olarak mesleki ve kişisel gelişim içerisinde bulunmaları amacıyla ücretsiz eğitim hizmeti ve istihdam garantisi sunan Yenidoğu Akademi’yi 2015 yılında faaliyete geçirdi

Yenidoğu Akademi : Öğretmen değişirse dünya değişir!
Yenidoğu Akademi : Öğretmen değişirse dünya değişir!
GİRİŞ 16.05.2017 17:09 GÜNCELLEME 16.05.2017 18:09

Dünyanın önde gelen eğitim modelleri üzerinde yaptığı incelemeler ve gerçekleştirdiği uzun ARGE çalışmaları sonrası 2014 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Yenidoğu Eğitim Kurumları geliştirdiği Bütünsel Eğitim Sistemiyle (BES) milli ve manevi değerler ışında geleceği şekillendirecek nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Bütünsel Eğitim Sistemi (BES)
Bütünsel Eğitim Sistemi olarak adlandırılan bu modelle, Program Geliştirme, Materyal Geliştirme ve Akademi bünyesinde yayın, materyal, öğretmen yetiştirme gibi eğitimin tüm bileşenleri üzerine çalışmalar yaparak okullarında uyguluyor.

Öğretmen Değişirse Dünya Değişir!
Yenidoğu Akademi, iyi bir geleceği ancak kaliteli öğretmenlerin şekillendirebileceğine inancıyla Bütünsel Eğitim Sistemi (BES) çerçevesinde hayata geçirildi.

Akademi’de gelecek nesilleri emanet edeceğimiz öğretmenlerin, nitelikli ve kültürlü olmalarının yanında sürekli olarak mesleki ve kişisel gelişim içerisinde bulunmaları ve öğretmenlik mesleğini okul ortamında deneyimlemeleri amaçlanıyor.

Bu kapsamda öğrenmeyi seven, kendini her anlamda geliştirmek isteyen ve birikimini başkaları ile paylaşmayı erdem kabul eden öğretmen adayları için "Öğretmen Yetiştirme Programı" geliştirildi.

Gerçek Eğitim Ortamında Gözlem ve Geri Bildirim
Günümüzde mesleki gelişim çalışmalarının büyük bir çoğunluğu öğretim ortamlarından uzakta, eğitim öğretim süresi tamamlandıktan sonra veya önce gerçekleşirken Yenidoğu Akademi’de çalışmalar okul ortamında yürütülüyor. Öğretmen adayları, katıldıkları ders gözlemleri, yaptıkları sunumlarla gerçek öğrenme ortamında gelişimlerini sürdürüyorlar.

İstihdam Garantisi
Öğretmen Yetiştirme Programı'na kabul edilen öğretmen adayları; 1 yıl staj dönemi + 3 yıl çalışma ön koşulu ile eğitimlerinin tamamını "ücretsiz" olarak alıyorlar. Adaylar, kendilerine sunulan bu ücretsiz eğitimin ardından Yenidoğu Eğitim Kurumları'nda iş imkânına da sahip oluyorlar. 

Kimler Başvurabilir? 
Yenidoğu Akademi’ye;

  • Eğitim Fakültelerinin 4 ve 5. sınıf öğrencileri
  • Fakültelerin öğretmenlikle ilgili bölümlerinde (BESYO, İlahiyat, Konservatuar, Güzel Sanatlar, Fen-Edebiyat vb.) okuyan 4. sınıf öğrencileri (formasyon eğitimi alıyor ya da alacak olması şartıyla),
  • Fakültelerin öğretmenlikle ilgili bölümlerinden mezun olmuş, ücretli öğretmenlik yapan, atama bekleyen ya da lisansüstü eğitim gören öğretmen adayları (formasyon eğitimi alıyor ya da alacak olması şartıyla) www.yenidoguakademi.com sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar