2017 KPSS soru ve cevapları! Genel Yetenek ve Genel Kültür...

21 Mayıs KPSS soru ve cevapları! 2017 KPSS Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşılık Bilgisi, Güncel Konular soru ve cevapları yayınlandı mı? Lisans KPSS soru ve cevap kitapçığı haber7.com'da

2017 KPSS soru ve cevapları! Genel Yetenek ve Genel Kültür...
2017 KPSS soru ve cevapları! Genel Yetenek ve Genel Kültür...
GİRİŞ 29.05.2017 14:12 GÜNCELLEME 29.05.2017 14:12
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

21 Mayıs pazar günü yapılan Lisans KPSS 2017 Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşılık Bilgisi, Güncel Konular soru ve cevapları açıklandı mı. Üniversiteden mezun olmuş milyonlarca memur adayının girdiği ve heyecanla beklediği KPSS Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşılık Bilgisi, Güncel Konular  soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. İşte Lisans KPSS sınav soru ve cevap kitapçığı ile ilgili tüm bilgiler

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS soru ve cevaplarının sınavın gerçekleştiği tarihten ortalama 4 gün sonra ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor. Ancak KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması konusun da ÖSYM tarihsel değişiklik yapabilmekte.

2017 KPSS sınavı zor mu kolay mı? KPSS sınav yorumları

KPSS soruları ve cevapları için adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. KPSS lisans lise soruları ve cevap anahtarları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak. 2017 Lisans KPSS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

kpss-soru-ve-cevapları1

2017 KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

Genel Yetenek: KPSS’de Genel Yetenek Sınavı 60 soruluk bir sınavdır. Bu sınavda 30 soruluk Türkçe ve 30 soruluk Matematik testi bulunmaktadır. Matematik testinin içerisinde her yıl 2 veya 3 tane Geometri sorusu da bulunmaktadır. KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin en çok zorlandığı bölüm Matematik sorularıdır. 

Genel Kültür: KPSS’de Genel Kültür Sınavı 60 soruluk bir sınavdır.Bu sınavda 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular testi bulunmaktadır. KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin Genel Yetenekte çok zorlandığı bölüm Türk-İslam-Osmanlı Kültür ve Uygarlıkları ile ilgili sorulardır.

SINAV ZOR MUYDU?

Sosyal medya üzerinden yapılan KPSS sınavlarında adayları en çok mantık ve matematik sorularının zorladığı görülürken; tarih sorularının basit olması birçok adayın yüzünü güldürdü. Bazı adaylar çıkan soruların yanıtlarını paylaşırken bazıları sınavın zor olduğunu söylemekle yetindi.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017’de ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak.

DİĞER 2017 KPSS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2017 ayağı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce kişinin devlet memurluğu için bir yıl boyunca hazırlıklarını sürdürdüğü ve beklenti içerisine girdiği KPSS, ÖSYM'nin sınav takvimine göre şu tarihlerde gerçekleşecek;

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR 22
  • ebru 6 yıl önce Şikayet Et
    gk gy sınavına giremedim ama alan sınavlarına girdim puan türlerimin hiçbiri açıklanmamış cevap kağıtlarını görüntülemeye girdiğimde sanki hiçbir sınava girmemişim gibi bir yazı çıkıyor. böyle bir durum başına gelen var mı ?
    Cevapla
  • maya 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben KPSS gk gy soruların tamamına ulaşamıyorum kaldırıldı mı görüntüleme acaba
    Cevapla
  • rıfkı 6 yıl önce Şikayet Et
    valla zorlasanız bilemem
    Cevapla
  • tarzan 6 yıl önce Şikayet Et
    girmediğim icin bilemiyorum
    Cevapla
  • Ens 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim Bilimleri zordu. ALESe girdim bu kadar zorlanmadim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti