Açık Öğretim Lisesi 3.dönem sınav sonucu bu hafta sonu açıklanır mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 ve 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen sınavından ardından öğrencileri sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili heyecanlı bir bekleyiş sardı. Peki, AÖL 3.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı…

Açık Öğretim Lisesi 3.dönem sınav sonucu bu hafta sonu açıklanır mı?
Açık Öğretim Lisesi 3.dönem sınav sonucu bu hafta sonu açıklanır mı?
GİRİŞ 31.07.2017 16:02 GÜNCELLEME 31.07.2017 16:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2017 AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) 3.DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları 1 ve 2 temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Üç oturumda tamamlanan AÖL sınavının ilk iki oturumu 1 Temmuz Cumartesi günü, üçüncü oturum ise 2 Temmuz Pazar günü yapıldı. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekleyen adaylar için nihayet sona gelindi. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin tarih hakkında Milli Eğitim Bakanlığı resmi açıklamada bulundu. Adayların merak içerisinde bekledikleri Açık öğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih belli oldu. AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihle ve AÖL sınavıyla ilgili önemli bilgilere haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖL 3.DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL (Açık Öğretim Sınavı) 3.dönem sınav Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı duyuruya göre, 31 Temmuz 2017 tarihinde ilan edilecek.

Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak olup yalnızda internet üzerinden öğrenilebilecek.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) SINAVINDAN GEÇME PUANI KAÇ?

AÖL sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan 45'tir. Özellikle sosyal medya üzerinden 50 olduğu iddia edilse de AÖL bununla ilgili bir açıklama yapmamıştır. 2017 yılı itibariyle AÖL geçme notu 45 yani 9 net olarak belirlenmiştir.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

AÖL sınav sonuçları aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinde açıklanacak. Sınav sonucuna ulaşmak isteyen öğrenciler, Açık Öğretim Lise öğrenci girişinden öğrenci numarası ve güvenlik kodu aracılığı ile sonuçlarını öğrenebilecekler.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) SINAVINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

1)İlköğretim ya da ortaöğretim mezunu olmak,
2)Lise veya meslek lisesinden ayrılmış olmak,
3)Yurt dışında eğitim görmüş olanlar da İl Müdürlükleri ya da yurt dışında bulunan eğitim müşavirliklerinden a ve b maddelerinde belirtilen gerekli şartların taşınıyor olduğunu gösteren bir denklik belgesini almaları gereklidir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin mezun olmaları için gerekli şartları yerine getirebilmeleri gereklidir. Mezun olmak için öğrencilerin yerine getirecekleri şartlar ise şunlardır;

1) Öğrencilerin eğitim gördükleri dönem sayısı en az 8 olmalıdır. Alınan derslerin kredi sayıları 192 olmalıdır. Ayrıca ortak alan dersleri de başarılı olarak geçilmelidir ya da muaf olunmalıdır.
 
2) Alan kredi sayısı da genel kültür haricinde en az 80 ve üzerinde olması gerekmektedir. Sınavlar içinde Dil ve Anlatım dersi için muafiyet hakkı tanınmamaktadır. Bu nedenle de adayların Dil ve Anlatım dersinden geçer not alarak başarılı olmaları gereklidir.
 
3) Dönem boyunca görülen derslerin sınavlarına da en az 1 kere girilmiş olması gerekmektedir. Açık Lise’den mezun olan adayların, YGS için de başvuru yapabilme hakları vardır. Adaylar, yeterli kredi sayısına ulaşmışlar ise YGS için başvuru yapabilirler.

YORUMLAR 12
  • yıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor
    Cevapla
  • pelin 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen benimde açıklanmadı hala sınav sonuçlarım
    Cevapla
  • pelin 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen benimde açıklanmadı hala sınav sonuçlarım
    Cevapla
  • Satı 6 yıl önce Şikayet Et
    Benimde açıklanmadı
    Cevapla
  • pelin 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen benimde açıklanmadı
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala açıklanmadı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar