29 Temmuz Ehliyet sınav sonucu (MEB) sorgulama sayfası

29 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen MTSKS (Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı) sonuçlarının açıklanacağı tarihle adaylar merak içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamayı bekliyor. Peki ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

29 Temmuz Ehliyet sınav sonucu (MEB) sorgulama sayfası
29 Temmuz Ehliyet sınav sonucu (MEB) sorgulama sayfası
GİRİŞ 14.08.2017 09:05 GÜNCELLEME 14.08.2017 11:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2017 yılı ikinci MTSKS ehliyet sınavı 29 Temmuz saat 14.00'da yapıldı. Sınavın gerçekleştirilmesinin ardından sonuçların açıklanacağı tarih, sınava katılım sağlayan adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi açıklama bekliyor. Ancak MEB’den sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavına (MTSKS) sonuçları için bekleyiş içinde olan adaylar, sonuçlarını http://www.meb.gov.tr resmi internet adresinden öğrenebilecektir. Adaylar bu adrese girdiklerinde, Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

Ehliyet sınav sonuçları bugün saat kaçta açıklanır?

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz resmi açıklama gelmedi.

Kesin olmamakla birlikte, 29 Temmuz’da gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçlarının 10 Ağustos Perşembe günü yani bugün açıklanması bekliyor.

EHLİYET SINAVI SONUÇ SORGULAMA SAYFASI AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR:

http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?dil=tr

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Sürücü belgesi edinmek isteyen adaylar girecekleri ehliyet sınavından 70 puan almaları durumunda direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavından da 70 puan almaları durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacaklar.

EHLİYET SINAV SİSTEMİ NASILDIR?

Ehliyet Sınavı yenilenen sistemiyle birlikte, 12 ilk yardım sorusu, 9 motor, 23 trafik sorusu, 6 trafik sorusu olmak üzere 50 soru sorulacak. Adaylar için 50 soruya verilen süre 60 dakika olarak açıklandı. Sınavda doğru yapmanız yeterli olacaktır. Her soru 2 puandır ve 100 puan üzerinden değerlendireceksiniz. En az 35 soruyu doğru yaparak 70 puanı alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavı bilgisi, adayların bağlı oldukları kurs tarafından duyurulacaktır.

29 Temmuz Ehliyet - Direksiyon sınavı ne zaman? Net tarihi

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracın çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama, kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların, emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda, park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

EHLİYET SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

İlk defa direksiyon sınavına girecek bir kişinin, direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret, 80 TL’dir. 2017 ehliyet sınavının teorik olan bölümünün ücreti ise 70 TL’dir.

EHLİYET SINAV TAKVİMİ:

20 Mayıs 2017 tarihinde saat 14.00'da gerçekleşen MTSKS 2017-2 sınavı nihayet sona ermişti.

MTSKS 2017-3 Sınavı 29 Temmuz 2017 tarihinde saat 14.00'da yapıldı ve sınav sonuçları 10 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

MTSKS 2017-4 Sınavı 07 Ekim 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

MTSKS 2017-5 Sınavı ise 23 Aralık 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 04 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR NELERDİR?

MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şu şekildedir:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,  Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde,

Kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibidir;

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporu almış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET SINAVINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘’Kurumsal Tahsilat Programı’’ aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

YORUMLAR 24
  • veysel 6 yıl önce Şikayet Et
    MEB Sınav Sonuç Sorgulama - E-Devlet Kapısı
    Cevapla
  • Hanife 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerden nasıl girinip öğreniliyor birisi açıklama yaoabilirmi
    Cevapla
  • irem 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sonucunu nasıl ürenebilirim
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl sonuçta buya bugün öğrenen ler nasıl öğreniyor
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasl öğrenebiliim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!