TEOG kalkıyor! Bakan'dan Başbakan'a rapor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG konusunda Başbakan'a bilgi sundu

TEOG kalkıyor! Bakan'dan Başbakan'a rapor
TEOG kalkıyor! Bakan'dan Başbakan'a rapor
GİRİŞ 16.09.2017 13:18 GÜNCELLEME 16.09.2017 14:22
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG konusunda Başbakan'a bilgi sundu.

ERDOĞAN: TEOG'UN KALDIRILMASI LAZIM

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.

YORUMLAR 67
  • Değişken 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne tamamen eskiye bağlı kalınmalı, ne de tamamen değişmeli. Eskinin iyilerini alıp günümüze uyarlamalı, kötülerini de silkeleyip yerine daha iyileri getirmeli. Bence birçok kişi böyle düşünüyor.
    Cevapla
  • ELAZIĞ23800 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelik öğretici sıfatını kazanmış öğretmenlerin durumu gözden geçirilmeli.Neden 50 tane öğretmenden sadece 3 tanesine öğretmen diyoruz,çünkü 47 si bu işi yapamıyor,kendisine faydası olmayan öğrenciye ne verebilir.önce onları eğitsinler,gerisi gelir.
    Cevapla
  • Osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    TEOG sistemi ve Not ortalamasi sistemi ikiside yanliş uygulamalar öğrencilerin yönlendirilmesi bağimsiz bir kurul tarafindan yapilmali yetenekleri ilgi alanlari becerileri hersey kriter olarak degerlendirilmeli okulda basarisiz olan bir cocuk mühendislik ve tasarim yönünden çok basarili olabilir veya ticari bir zekasi.. bunun örnekleri çok var hayatimizda sadece kriter okul basarisi olmamali Osmanli Veziri Azam lari bile bu sekilde seçiyordu ve yetiştiriyirdu yazili sinavla değil çözümu dinsiz avrupada ararsak boyle iki senede bir sistem değiştiririz.
    Cevapla
  • Reus 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı senin dediğin sistemin adına günümüzde TORPİL denir.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru diyorsun fakat bu kadar kalabalık nüfuslu bir ülkede bunu yapman çok zor ve uzun süreçler gerektirir. Bu tip şeyleri 1 2 ay da planlayamazsın dediğine göre sistemi kökten değiştirmek gerek ve bu çok zor.Bunları yapmak için üniversiteleri liseleri ilkokulları hepsini entegre etmen gerekir ama çok zor. Milli Savunma Bakanı'nın Milli Eğitim Bakanı olduğu bir ülkede çok zor. Bir tarımı birde şu eğitimi düzeltemedi hükumet
    Cevapla
  • Ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    Mimar Sinanlar ,Piri Reisler, İbni Sinalar böyle yetişiyordu ve daha niceleri.
    Cevapla
  • Mağdur 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet okuluna giden Kızım teog sınavında özel okula giden arkadaşından netti daha çok olmasına rağmen teog puanı ondan daha düşük geldi.Simdi sizlere soruyorum siz benim yerimde olsanız böyle bir durumda ne yapardınız.
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Kalkarsa yanlış yapılmış olur.Öğrenciyi ve veliyi sürekli tetikte tutan,gevşekliğe izn vermeyen ,çalışmaya zorlayan bir sistem.Bu süreci başaramayacağı belli olanları üniversite sınavı öncesi tesit edip teknik alanlara ara elemanı yetiştirmek üzere yönlendirmek için ARA SEVİYE TESPİT SINAVI vazifesi görüyor.HERKES ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK ZORUNDA DEĞİL.BUNU HEDEFLERSENİZ BİR VİDA BİLE sıkamayan ama diplomalı nesiller yetiştirirsiniz.Basaramayacak kişiye harcanan zamana da paraya da yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber