2017 KYK burs başvurusu sonuçlarını sorgulama ekranı (Açıklandı)

KYK burs başvurusu sonuçları için geri sayım başladı. Üniversite öğrencilerinin başvuru yaptığı KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 - 2018 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu - KYK burs başvurusu sonuç sayfası haberimizin detayında...

GİRİŞ 17.11.2017 09:13 GÜNCELLEME 17.11.2017 14:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

16 Kasım perşembe günü itibariyle üniversite öğrencileri son dakika KYK burs başvurusu sonuçlarını merak etmeye başladı. Binlerce öğrenci burs ve geri ödemeli burs başvurusu sonuçlarını öğrenmek için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi sayfasını takip ediyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları Kasım ayının kaçında açıklanacak? Okulların açılmasıyla birlikte 2017 KYK burs başvurusu sonuçları büyük merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

 

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI 

KYK burs başvuru sonuçları bugün açıklanacak mı? Üniversite öğrencileri gözünü 2017 KYK burs başvuru sonuçlarına çevirdi. Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın geçtiğimiz sene yapılan başvurular gibi bu senede KYK burs ve geri ödemeli burs başvuru sonuçları Kasım ayının ilk haftası açıklanacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu sonuçları açıklar açıklamaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

2017 - 2018 KYK burs başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

Bu uyarıya dikkat: 2017 KYK burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, üniversite öğrenci burs hakkını elde etmişse, muhakkak e-Devlet’te “taahhütname onayı” yapması gerekiyor. Onay yapılmadığı taktirde, öğrenci 2017 KYK burs hakkında mahrum kalır.

KYK-burs-başvuru-sonucu

2018 KYK BURS MAAŞLARI NE KADAR?

2017 - 2018 KYK burs zam oranlarının belli olmasıyla birlikte yeni yılda ne kadar maaş alınacağını ilişkin öğrenciler internet üzerinden sorgulamaya başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 2018 yılı itibariyle KYK bursunun 425 TL'den 470 lira olduğu bildirildi. Bununla birlikte Erdoğan, "Ayrıca geçen yıl 285 yurtlardaki beslenme yardımı ise 330 liraya çıkartıldı" açıkladı.

Not: Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden Önlisans ve Lisans öğrenciler yararlanabiliyor. Yüksek Lisans için ise KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.

BURS HAKKI NASIL GİDER?

(-) Not durumunda başarısız olması durumunda.

(-) Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması durumunda.

(-) Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma durumunda.

(-) Yaşanan sağlık sorunu sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi durumunda .

(-)  Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi durmunda.

(-) Öğretim kurumunun kapatılması durumunda.

(-) Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması durumunda.

(-) Kesin hükümle mahkum olması durumunda.

YORUMLAR 2
  • Esra borekci37 6 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman açıklanacak ya aciklansin artikk...
    Cevapla
  • Cemil 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk hafta mı kaldı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi