ALES sınav sonuçları bir türlü neden açıklanmıyor? 2017 ÖSYM...

Aralık ayının girmesiyle birlikte ALES sınav sonucu için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 ALES sonbahar dönemi sınavı ne zaman açıklanacak? İşte sınava girenlerin merak ettiği ALES sınav sonuç tarihi ve detayları...

ALES sınav sonuçları bir türlü neden açıklanmıyor? 2017 ÖSYM...
ALES sınav sonuçları bir türlü neden açıklanmıyor? 2017 ÖSYM...
GİRİŞ 15.12.2017 09:24 GÜNCELLEME 15.12.2017 09:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 19 Kasım pazar günü itibariyle düzenlendi. Sınava giren öğrenciler gözünü şimdiden 2017 ALES sınav sonucuna çevirdi. Peki ALES sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ALES sınav sonucu Aralık ayının kaçında belli olur. İşte konuya ilişkin ÖSYM'nin ALES sınav sonucu açıklaması ve detayları...

ALES SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ALES sınav sonucu ile ilgili açıklama geldi. Buna göre 19 Kasım 2017 tarihinde yapılan ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavının sonuçları ÖSYM tarafından 21 Aralık tarihinde açıklanacak. Net tarih tam olarak verilmemekle birlikte ALES sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından takip edebilirsiniz.

ALES SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ALES sınav sonuçları için sınava giren adaylar sabırsızlanıyor. ALES sonuçları,ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi ve aynı zamanda Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gerekmeketdir.

ALES SINAV PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

YORUMLAR 2
  • queen 6 yıl önce Şikayet Et
    bence açıklanmasın iptal olsun o sorular neydi öyle
    Cevapla
  • bozok 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar uyuyormu?bir sınavı bir ayda açıklayamayan bir kurum ne iş yapar merak ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...