2017 AÖL soru ve cevapları açıklandı mı? MEB ekranı...

AÖL sınavlarında iyi notlar almak için çabalayan öğrenciler emeklerinin karşılığını alıp alamadıklarını merak ediyor. AÖL 1. dönem sınavları gerçekleşti, AÖL soru ve cevapları, açık lise sınav sonucunu önceden kestirebilmek için büyük önem taşıyor. Açık lise sınav sonuçlarının yayınlanacağı tarih tahminleri ve AÖL detayları haberimizde.

2017 AÖL soru ve cevapları açıklandı mı? MEB ekranı...
2017 AÖL soru ve cevapları açıklandı mı? MEB ekranı...
GİRİŞ 11.12.2017 10:51 GÜNCELLEME 11.12.2017 10:51

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından eitimini açık öğretimden sürdüren öğrencilere yönelik yapılan 2017 1. dönem AÖL sınavının ilk gün oturumu dün ikinci gün oturumu ise bugün gerçekleştirildi. Kredilerini yükseltebilmek için büyük bir gayretle sınava katılan öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. Açık Lise sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler için işte detaylar...

AÖL SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavından sonra sınav sonuçları ve sınav soru ve cevapları internette aratılmaya başlanıyor. MEB tarafından açıklanacak olan AÖL sınav soru ve cevapları yaklaşık bir hafta sonra açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları ve soru cevapları için aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

AÖL 1.dönem sınav sonuçları açıklanma tarihi!

AÖL’DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle; Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt