Lise mezunu memur alımı olacak mı? Başvuru şartları ve tarihi?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) en az 60 puan alan lise mezunları için memur alımı yapılacak. Peki KPSS memur alımında şartlar neler olacak? Hangi kurumlar alım yapacak? İşte detaylar...

Lise mezunu memur alımı olacak mı? Başvuru şartları ve tarihi?
Lise mezunu memur alımı olacak mı? Başvuru şartları ve tarihi?
GİRİŞ 29.12.2017 09:42 GÜNCELLEME 29.12.2017 09:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak için KPSS en az 60 puan ile 700 civarında memur personel alınıyor. Alım detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

KPSS PUAN İLE ALIM YAPAN KURUMLAR:

Danıştay Başkanlığı 10 Şoför Alımı: Danıştay Başkanlığı yaptığı duyurusuna göre bünyesine 10 kişilik boş kadro ile Fiziki Destek Personeli kadrosunda Şoför alımı gerçekleştirecek. Adaylardan en az lise mezunu olmaları ve bu yönde KPSSP94 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Başvurular ise, 02 Ocak 2018 tarihi ile 12 Ocak 2018 tarihleri arasında alınacaktır. 

 

TÜVASAŞ 19 Personel Alımı: TÜVASAŞ yayımladığı ilana göre bünyesine 19 kişilik boş kadro ile Makine Mühendisi 5 kişi, Elektrik Elektronik Mühendisi 6, Endüstri Mühendisi 2, Metalurji-Malzeme Mühendisi 2, Kimya Mühendisi 2 ve Yazılım Mühendisi olarak 2 kişi alacak. Adayların bu kadrolar için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular ise en geç 29 Aralık 2017 tarihine kadardır. 

Muş İl Özel İdaresi KPSS 55 Puan ile 1 Ziraat Mühendisi alacak.

TÜSEB Lise mezunu 1 Engelli personel alacak. 

TEMSAN 63 Sözleşmeli Personel Alımı: TEMSAN bünyesindeki personel eksikliği için farklı mühendislik kadrolarında toplamda 63 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. 

İETT 3 Ototbüs Şoförü Alımı: İETT bünyesindeki şoför eksikliğini karşılamak için Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden puan almış olan 3 Otobüs Kaptanı ( Şoför ) alımı yapacak. Başvurular en geç 20 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir. 

Çukurova Üniversitesi 38 Sözleşmeli Personel Alımı: Çukurova üniversitesi bünyesindeki personel eksikliği için 38 kişilik boş kadro ile, 11 Sağlık Teknikeri, 1 Sağlık Fizikçisi ve 26 Hemşire olmak üzere toplamda 38 Sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular, en geç 25 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli 1 veteriner Hekim alacak. 

İstanbul Teknik Üniversitesi 10 Büro Personeli Alımı Yapıyor. 

Danıştay Başkanlığı 7 Destek Personeli Alımı: Danıştay bünyesindeki personel eksikliği için en az lise mezunu olan ve KPSSP94, KPSSP93 ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olan 7 Destek Personeli alacak. 

TCDD 383 Personel Alımı: TCDD ve TCDD Taşımacılık bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda toplamda 383 kişilik boş kadro ile personel alacak. Buna göre TCDD Taşımacılık 88 ve TCDD 295 kişi alacak. Adaylardan KPSS 60 puan ve en az lise mezunu olmak şartları aranacaktır. Başvurular en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

Karayolları Genel Müdürlüğü 16 Memur Alımı: Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı 16 kişilik boş kadro ile Ankara Merkezde, 5 İnşaat Mühendisi, 2 Elektrik-Elektronik Mühendisi ve 1 Jeodeji ve Fotogrametri Mühendisi kadrosunda 1, İzmir'de 4 İnşaat Mühendisi ve Merkesinde 4 İnşaat mühendisi olmak üzere Ankara, İzmir ve Mersin illerinde toplamda 16 memur personel alımı yapılacaktır. 

Türkiye Atom Enerjisi 9 kişilik kadro ile alım yapacak olup, Nükleer Enerji Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 1, İnşaat Mühendisliği 2, Endüstri Mühendisliği 2 ve Hukuk alanında 2 kişi olmak üzere alım yapılacak.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 7 kişilik kadro ile 6 Uzman personel ve 1 İçdenetçi olmak üzere toplamda 7 personel alımı yapacak. 

Emniyet Genel Müdürlüğü 31 Personel Alımı: EGM bünyesindeki personel eksikliği için 31 kişilik boş kadro ile farklı illerde personel alımı yapacak. Buna göre EGM adaylardan 2016 veya 2017 yılı KPSS puan şartı arayacaktır. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7 Personel Alımı: Orman ve Su işleri Bakanlığı  7 kişilik kadro ilei 1 Veri Tabanı Uzmanı, 1 Kıdemli CSB Yazılık Uzmanı, 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Mobil Uygulama geliştirme Uzmanu alınacaktır. 

Dokuz Eylül üniversitesi 20 Personel Alımı: Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesine 20 kişilik boş kadro ile Hemşire alımı yapacak. Adaylardan 2016 yılı KPSS puan şartı aranacak olup başvurular ise en geç 18 Aralık 2017 tarihine kadar alınacaktır. 

Maliye Bakanlığı 5 Personel Alımı yapıyor. 

Merkez Bankası 42 Personel alımı gerçekleştiriyor. KPSS'li KPSS'siz. 

Denizli İhracatçılar Birliği 2 personel alacak.

TCDD Taşımacılık 9 Müfettiş yardımcısı alacak. 

NOT: İlgili memuriyet alımları ile ilgili detayları ilanı yayınlayan kurumlardan öğrenebilirsiniz

YORUMLAR 8
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Universite bitiren şoför olursa lise bitiren de mühendis olur
    Cevapla
  • ELİF 6 yıl önce Şikayet Et
    lise mezunuyum.kpss yede girdim.80 puanım var ama bunların hiçbiri bana uymuyor.teknısyenlık,soförlukten bahsediyor.anlamadım bu memurluk a nasıl basvuruluyor????
    Cevapla
  • Yektar 6 yıl önce Şikayet Et
    İşleri sadece milleti kandırmak boşuna uğraşmayın..
    Cevapla
  • Zinnet 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve açıklayıcı bir site
    Cevapla
  • ÖZGÜR ÇELİK 6 yıl önce Şikayet Et
    kamuya lise mezunuda alınmaz.35 yaş sınırı konmuş ayıp ya.biz bu ülkede yaşamayalım.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankasının sitesinde herhangi bir açıklama ya da duyuru mevcut değil ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...