Batman Üniversitesi'nde bir skandal daha!

Batman Üniversitesi’nin de eski dönemleri hatırlatan bir saikle hareket ederek, olmayan bir mevzuat uydurarak bunun sonucunda talimat verdiği ortaya çıkt.

Batman Üniversitesi'nde bir skandal daha!
Batman Üniversitesi'nde bir skandal daha!
GİRİŞ 22.12.2017 11:58 GÜNCELLEME 22.12.2017 12:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Batman Üniversitesi’nde bir yazıyla ortaya çıkan ve yasal herhangi bir dayanağı olmayan olaydan sonra skandal yeni bir boyut kazandı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş imzalı olarak İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı’na ‘kapalı, pardösülü, peçeli, gözlüklü’ kız öğrenciler için gönderilen yazının yasal bir karşılığının da olmadığı ortaya çıktı. Rektör Prof. Dr. Aydın tarafından gönderilen yazıda, “Üniversitenin Batı Raman Kampüsü’nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı” belirtilmişti.

ÜNİVERSİTENİN MEVZUATTAN DA HABERİ YOKMUŞ

Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gönderilen yazıda yer alan ‘kapalı, pardösülü, peçeli, gözlüklü’ öğrencilerin tedirginliğe yol açtığı şeklinde belirtilen ifadelere yasal dayanak olarak ise Yükseköğretim Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği dayanak olarak gösterilmişti. Ancak yaptığımız araştırmalar ve YÖK’ten edindiğimiz bilgilere göre böyle bir yönetmeliğin olmadığı ortaya çıktı.

HATA BİR KEZ DAHA TEKRAR EDİLDİ

Olayın ortaya çıkmasından hemen sonra, kamuoyunda oluşan baskı sonucu bir açıklama yapan rektörlük bu sefer ikinci bir hata daha yaptı. Rektörlük açıklama yazısında da ilginç ifadelerle savunma yapmış ancak açıklamanın son bölümünde yine olmayan yönetmeliğe atıfta bulunmuştu. Açıklamada rektörlük, “‘Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ kapsamında gerekli işlemlerin yapılması ifade edilmiştir” denilerek, söz konusu talimata yasal gerekçe uydurulmuştu.

REKTÖRLÜK, “DEKANLIK BİZDEN TALEP ETTİ” DEDİ

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, konu dekanlığa mal edilmeye çalışıldı. Açıklamada, “İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı tarafından 01.12.2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü muhatap alınarak yazılan yazıda; peçeli ve gözlüklü, bayan olup olmadıkları belli olmayan ve kimlikleri net anlaşılamayan kişilerin olduğu ve güvenlik açısından tedirginlik yaratıldığı ifade edilmiş” denilerek, söz konusu sorumluluğun dekanlık da olduğu ifade edilmeye çalışıldı.

YÖK ANINDA İNCELEME BAŞLATTI

Batman Üniversitesi Rektörü imzalı skandal talimatın ortaya çıkmasıyla Yükseköğretim Kurulu’nda harekete geçti. Konu ile ilgili YÖK’ün en üst denetleme mekanizması olan YÖK Denetleme Kurulu anında görevlendirildi. Konunun hassasiyetinin dikkate alındığı ve öncelikle söz konusu yazı ile ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi. İnceleme sonrası ise bir soruşturmanın yakın bir zamanda açılacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR 16
  • Filiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Batman universitesi nde is yapacak memur bulamazsiniz.bunun sucu elbette yonetimin en ustundrdir ama denetim yok o yuzden universitede at kosturuyorlar.bilim yapmak isteyen insanlarin isine ket vuruyorlar..buna bir dur denmeli ..hala bu adami nasil rektor diye orda tutuyorlar hayret
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar gizli fetöcü araştırın arkasından ne çıkacak görün.bu herif memur sen i basan 20 stkyı tehdit eden herif
    Cevapla
  • cemil 6 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz buyuruyor;orta yolu takip edin ,aşırılıga kaçmayın bu konuıda niçin yönetmelik var mı yokmu tartışması yapılıyor. bu konuyu neden kişisel hakların ihlaline sokuyorsunuz. öğrenci ise kimliğini gösterip yüzünü açaçak ve onaylandıktan sonra içeri girecek.vesselam
    Cevapla
  • medetres 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş kılık kıyafet tamam da öyle yüz kapalı peçe falanda kusura bakmayın tesettür ayetleri açık buna fetva verecek değilim ama suistimal de bir yere kadar .
    Cevapla
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    bu rektörlükler...kendilerini ülkenin başı sanıyorlar...bu tip rektörlüklere bir önlem alınmalı...bir çoğuda bu örnekteki gibi yönetiyor üniversiteleri...astığı astık...kestiği kestik...yanlış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini