23 Aralık ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklanacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığıca 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından, sürücü adayları sınav sonucunu merakla bekliyor. Peki 23 Aralık ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı? İşte, MEB sonuç sorgulama sayfası ve ehliyet sınav sonuç tarihi...

23 Aralık ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklanacak mı?
23 Aralık ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklanacak mı?
GİRİŞ 04.01.2018 08:50 GÜNCELLEME 04.01.2018 08:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2017 yılının son ehliyet sınavı sonuçları günün en çok merak edilenleri listesine girdi. Peki 23 Aralık tarihinde MEB tarafından düzenlenen Ehliyet sınav sonucu bu hafta açıklanacak mı? Sürücü adaylarının girdiği 23 Aralık ehliyet sınav sonucu için geri sayım başladı. MEB'in resmi internet sitesi üzerinden ehliyet sınavında çıkmış soruların cevapları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı soruları ve cevapları, MEB bünyesinde yer alan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü odsgm.meb.gov.tr sayfasında yayınlandı. Bir diğer konu ise 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise belli oldu.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre ehliyet sınavının sonuçları 4 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Adaylar, ehliyet sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://www.meb.gov.tr/ resmi internet adresi üzerinden öğrenebilecekler.

EHLİYET SINAVINDA HANGİ ALANDAN KAÇ SORU SORULUYOR?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

23 Aralık 2017 tarihinde MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı 04 Ocak itibariyle açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor. Yani ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen öğrenciler bir an önce direksiyon sınavına hazırlanmaya başlamalı.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMASI GEREK?

Sınavda çıkan sorular ve cevap anahtarı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ODSGM ( Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden erişime açıldı. Ehliyet sınavından en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilecek. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alanlar, stajyer ehliyet sahibi olacaklar.

YORUMLAR 2
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    sınav rahattı ve geçtim kalanlara başarılar.....
    Cevapla
  • abdulaziz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet sınavını geçtimmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!