Karne Notu nasıl hesaplanır? Taktir ve teşekkür belgesi puan?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, takdir ve teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığı öğrenciler tarafından yoğun merak uyandırıyor. Milyonlarca öğrencinin aklındaki asıl soru takdir-teşekkür alabilecek miyim? Ve bunu e-okul üzerinden görebilir miyim?

Karne Notu nasıl hesaplanır? Taktir ve teşekkür belgesi puan?
Karne Notu nasıl hesaplanır? Taktir ve teşekkür belgesi puan?
GİRİŞ 04.01.2018 11:14 GÜNCELLEME 04.01.2018 11:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

15 tatile yaklaşırken başarılı öğrenciler karnenin yanında verilen takdir-teşekkür belgesini alabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Peki bu belgeleri alabilmek için hangi puan aralıklarına sahip olmaları gerekir? E-Okul bilgi sistemine nasıl girilir? 15 Tatil ne zaman? Karne notu nasıl hesaplanır? Onur belgesi kimlere verilir?  İşte haberin detayları…

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUAN?

Takdir ve teşekkür belgesini alabilmek için dönem sonu puanınızın belirli aralıklarda olması gerekir. Milli Eğitim  Bakanlığı’nın yönetmeliği çerçevesinde puan aralıkları belli olan  takdir ve teşekkür belgesi için alınması gereken not aralıkları şu şekildedir.

85,00-100 arası takdir belgesi; 70,00-84,99 arası teşekkür belgesine sahip olmaya yetecektir.

Diğer not aralıkları ise şu şekildedir;

60,00-69,99 arası orta, 50,00-59,99 arası geçer not almaktadır. Ve, 0-49,99 arası not aralığına sahip öğrenciler başarısız sayılmaktadır. 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine öğrencinin tüm notları girildikten sonra takdir belgesi ve teşekkür belgesi hesaplama işlemleri yapılabilir. Takdir ve teşekkür belgesi hesaplama işlemi dışında, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş işlemi yapılarak, öğrenciye ait olan güncel devamsızlık bilgisine de ulaşılabilir. 

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp ikiye bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

Daha detaylı öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz.

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİYOR? 

Onur belgesi ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine başarıları karşılığında verilen bir belgedir. Öğrenciler bu belgeyi sabırsızlıkla beklerler. Takdir ve teşekkür belgelerine göre onur belgesini almak daha zordur. Bu belgelerin aksine onur belgesini almak için sadece not da yetmez.

Öğretmenleri tarafından onur belgesi verilecek öğrenciler özenle seçilir ve okul müdürüne bilgi verilir. Bu kişiler arkadaşlarıyla ve çevresiyle iletişimi iyi olan, derslere katılımı ve bölgesel yarışmalarda gösterdiği başarılarla dikkat çeken öğrencilerdir. Kültürel etkinlikler ve çeşitli yarışmalarda okulu temsil etmek onur belgesi almanın önünü açar. Böyle organizasyonlara katılmak ve okula derece getirmek onur belgesi almaya hak kazanmanızı sağlar.

Akademik anlamda fazla başarılı olmasanız bile alabileceğiniz belgelerden biri olan onur belgesi taktir belgesi almaktan daha büyük bir anlam taşımaktadır. Bu belgeyi alanların hayata hazır olduğu söylenebilir, çünkü hayat sadece not değildir.

Hem derslerinde başarılı olup hem de aktivitelere katılan öğrenciler ise üstün başarı belgesi alırlar.

15 TATİL NE ZAMAN?

Milyonlarca öğrencinin beklediği yarıyıl tatili Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 19 Ocak 2018 günü çalacak olan son ders zili ile başlayacak. Sınav stresinden uzaklaşmak ve ikinci döneme iyi hazırlanabilmek için iyice dinlenmek isteyen öğrenciler heyecanla tatili bekliyor. 15 tatilin sonrasında öğrenciler ve öğretmenler 5 Şubat 2018 tarihinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemine başlayacak ve kaldıkları yerden devam edecekler.

YORUMLAR 9
  • Yaren 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel
    Cevapla
  • ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben teşekur almak istiyo
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bu hakketten yanlış yaa
    Cevapla
  • nisa 5 yıl önce Şikayet Et
    ben hesapladım takdir arkadaşlar siz ne alıyonuz ben 1. dönemde taksdir almıştım yani iki dönemdede takdir almış olcam ben çok heyacanlıyım siz heyecanlı mısınız arkadaşalar
    Cevapla
  • mersl 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben hesaplıyorum 86 karne de 78
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek