(24 Aralık 2017) ÖSYM Adli Yargı Hakim ve Savcı sonuçları sorgulama ekranı!

Geçtiğimiz ayın sonunda ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Adli Yargı Hakim ve Savcı sonuçlarını kadroya alınmak isteyen hakim ve savcı adayları sabırsızlıkla bekliyor. Hakim ve Savcı adaylarının gözü, ÖSYM sınav sonuç sistemi üzerinden açıklanacak olan Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı adaylığı sınavı sonuçlarına çevrildi. Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları açıklandı! İşte, ÖSYM Adli Yargı Hakim ve Savcı sonuçları sorgulama ekranı!

(24 Aralık 2017) ÖSYM Adli Yargı Hakim ve Savcı sonuçları sorgulama ekranı!
(24 Aralık 2017) ÖSYM Adli Yargı Hakim ve Savcı sonuçları sorgulama ekranı!
GİRİŞ 12.01.2018 16:53 GÜNCELLEME 12.01.2018 16:53

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçlarının, belirlenen sınav takvimi doğrultusunda bugün içerisinde açıklanacağının duyurusu gerçekleştirilmişti. Adalet Bakanlığı bünyesinde 1500 personel alımı için düzenlenen sınava katılım gösteren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanması için merak ve heyecanla geri sayıma başladı. Hakim ve Savcı adayları, ''Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları açıklandı mı?, Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?'' şeklinde hız kesmeden sorgulamalarını sürdürüyor. Adli Yargı Hakim ve Savcı sonuçları, ÖSYM'nin sınav sonuç açıklama sistemi üzerinden yayınlandı! İşte, Hakim ve Savcı adaylarını yakından ilgilendirecek en son gelişmeler…

ADLİ YARGI HAKİM VE SAVCI SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) belirlediği sınav takvimi doğrultusunda, Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları bugün adayların erişimine sunuldu. Hakim ve Savcı adayları için, 24 Aralık'ta gerçekleştirilen Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları sınavın sonuçları açıklandı.

ÖSYM duyuruyu, "24 Aralık 2017 tarihinde uygulanan Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim  ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı-2'nin (2017-Adli Yargı-2) değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup aday sınav sonuçlarına 12 Ocak 2018 tarihinde saat 16:15’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilir." ifadeleriyle duyurdu.

SINAVDA BAŞARI GÖSTEREN 1500 ADAY KADROYA ALINACAK!

1500 Adli Yargı ve Hakim için gerçekleştirilecek yazılı sınavda başarılı olan adaylar mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara atanabilecekler. Sınavda genel başarı puanı dikkate alınacak ve 4500 kişi sözlü sınava katılacak. Yazılı sınav sonuçları ÖSYM resmi sitesinden duyurulacak.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI İÇİN GEREKEN KOŞULLAR NELERDİR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

* sınava, atandığı salonda girmesi,

* SINAVA GİRİŞ KODU’nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlile rine teslim etmesi,

* kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

* cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,

* sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak ya zıp kodlaması,

* sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

* sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,

* salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur.

Bu kurallara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit in olmama sı, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevli ler inin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır. Kusur veya ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda ayrıca işlem yapılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'