Kartal AİHL'de geleneksel kış etkinleri

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi bir gelenek haline getirdiği dönem sonu faaliyetlerinde ''2018 Kış Etkinlikleri'' ile birbirinden farklı programlara ev sahipliği yaptı.

Kartal AİHL'de geleneksel kış etkinleri
Kartal AİHL'de geleneksel kış etkinleri
GİRİŞ 17.01.2018 12:01 GÜNCELLEME 17.01.2018 12:01

2018 Kış Etkinliklerinin açılışı 16.sı düzenlenen “Vefa Günleri”ile yapıldı. Kartal AİHL 1994 mezunu ve Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Vefa Günü onur konuğu olarak Kartal’da ağırlandı. Program Sayın Dilberoğlu, dönem arkadaşları, öğretmenleri, KartalDernek Başkanı ve üyeleri ile Sayın Bilal Erdoğan’ın da katılımlarıyla gerçekleşti. Programa gelen davetliler tarafından KartalDernek’in öğrencilerle buluşma noktası olacak odanın açılışı yapıldı.

Sinema, tiyatro, musiki, yarışmalar, konsept sınıflar, konferans, şiir ve söyleşilerin yer aldığı zengin bir kültür-sanat festivaline sahne olan 2018 Kış Etkinlikleri büyük beğeni topladı.

Semih Kaplanoğlu ile Kartal AİHL öğretmenlerinden Sedat Cankılıç ve Ahmet Ercan eşliğinde sanata ve sinemaya bakış açısını anlattığı sıcak bir söyleşi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Yasemin Tümer Erdem Osmanlı’dan günümüze kızların eğitimini anlattı. Doç. Dr. Halit Yerebakan anıları eşliğinde doktorluk üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Burak Kılanç ise meslek seçimi ve sınav sistemi üzerine bilgiler paylaştı.

Edebiyat öğretmeni Murat Bildik’ in önderliğinde düzenlenen şiir dinletisinde öğretmenlerin ve öğrencilerin birbirinden güzel şiirleri seslendirirken aynı zamanda da canlandırdıkları programa; Ersagun Şahin'in ''Ben Deliyim'' canlandırması damga vurdu

Musiki’de Necip Karakaya ve Akşam Gurubunu ağırlayan okul meclisi program aralarında sokak sanatçıları konseptiyle kendileri de müzik ürettiler.

Fotoğrafçılık, Genç Mühendisler, Uluslararası Hukuk, Matematik, Hayvanseverler, Akıl Oyunları, Bilim-Kurgu ve Fantastik, KartalFikir, Tiyatro, Sinema, Gastronomi, Genç Tıpçılar, Osmanlıca, Sanat atölyesi gibi kulüplerin sınıf ve lobilerde açtıkları stantlarında öğrenciler için çeşitli faaliyetler düzenlendi. Şenlik havasında geçen etkinliklerde Kartal Fikir Kulübünün Stalin ve Hitler Rap Battle’ı, Karl Marx ve Adam Smith’in çekişmeli münazaraları; Gastronomi Kulübünün Çiğköfte ve Menemen yarışmaları, Akıl Oyunları Kulübünün birbirinden güzel oyunları, Uluslararası Hukuk Kulübünün gerçeği aratmayan dava duruşması unutulmazlar arasında yerini aldı. 

KartalFikir kulübü bünyesinde okul öğrencilerinin Katı Olan Her şey Buharlaşıyor, Acımasızlığın Merhameti, Bilinçaltı Etkisinde Gelişen Olaylar , Oturmaya mı geldik? gibi başlıklarda yaptıkları birbirinden dolu konuşmaların oluşturduğu ”Kartal Fikir Konuşmaları” beğeniyle takip edildi.

Kutu kutu pense, pes-langırt, pandomim, resim, müzik yarışmaları; sinema gösterimleri düzenlendi. Okul Meclisi’nin oluşturduğu ‘’Sokak Projesi’’ kapsamında içerisinde Bollywood, İran, Avrupa, Rus Hollywood, Yeşilçam, Uzak Doğu ve Modern Türk Sinemalarından çeşitli filmlerin yönetmen bilgilerinin, filmden can alıcı sahne ve repliklerinin bulunduğu hoş bir şekilde öğrencilerin beğenisine sunulan ‘’ Film Sokağı’’nın açılışı yapıldı ve hafta boyunca sergilendi.

Kültür ve Sanatın merkezi olan okul, etkinlikler boyunca üç farklı sergiye ev sahipliği yaptı. Kartal AİHL velilerinden Ayşe Kasap’ın Dinmeyen Gözyaşı 1.Dünya Sergisi, Kartal AİHL Tarih ve İstanbul Kulübünün 1960 Darbesi Sergisi ve Kartal AİHL Fotoğrafçılık Kulübünün İstanbul Fotoğrafları Sergisi hafta boyunca öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!